Echipa de comunicare a Elenei Udrea scrie, marţi, pe Facebook, că după trimiterea în instanţă a dosarului "Gala Bute" nu mai există motive ca aceasta să rămână în arest şi că "o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv".


Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010 - 2012, privind administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Elena Udrea: Un nou dosar deschis de DNA pe numele ei

Procurorii DNA au dispus deschiderea unui nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, acesta fiind disjuns din dosarul "Gala Bute". Acest lucru a fost anunţat marţi, când Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute".

Echipa de Comunicare a Elenei Udrea: "Nu mai există niciun motiv să rămână în arest"

udrea.jpg

elena udrea declaratii dna bute
Elena Udrea vrea eliberarea din arestul preventiv
Foto Click!

"Dosarul «Gala Bute» a fost trimis în instanţă. Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest!!! La ultima cerere de prelungire a arestării preventive, procurorii au solicitat încă 30 de zile invocând nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiză şi de a mai audia câţiva martori. Odată cu trimiterea în instanţă a dosarului, faza de urmărire penală s-a încheiat şi arestul preventiv nu mai este necesar, pentru că, evident, Elena Udrea nu mai poate influenţa ancheta penală sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv. Acum că dosarul este trimis în instanţă, toată lumea se va putea convinge de faptul că susţinerile Elenei Udrea şi ale avocaţilor săi au fost reale şi nu există probe împotriva fostului ministru", se menţionează în textul postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea, semnat de echipa de comunicare.

Elena Udrea, aproape trei luni de arest

elena_udrea.jpg

elena udrea
Elena Udrea rămâne în continuare în arest
Foto: Marian Iliescu / Adevărul

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzată de luare de mită. Alături de Udrea, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

 
 
Loading...