A fost bănuit că şi-a ucis soţia. A stat 16 luni după gratii, timp în care s-au făcut tot felul de expertize şi contraexpertize. Până la urmă, nu a fost acuzat de nimic. E drama trăită de Iosif Kleibel din Baia Mare.


Necazurile par a se ţine lanţ de bărbatul ce se apropie de 60 de ani. Totul a început în vara lui 2008, când soţia lui a decedat, în timp ce se afla alături de el în apartamentul familiei din Baia Mare.

El se uita la un meci, iar soţia lui, care era bolnavă de mai multă vreme, era într-o altă cameră. Omul a văzut că soţia lui se simţea rău, aşa că a chemat ambulanţa, însă medicii nu au putut face nimic pentru a o salva pe femeie.

Din păcate, urmele lăsate de manevrele de resuscitare i-au făcut pe procurori să creadă că omul şi-ar fi strâns soţia de gât. Oricât a încercat el să spună procurorilor că nu i-a făcut nici un rău soţiei sale, nu a fost crezut.

„Nici măcar nu mă ascultau când le spuneam că nu am făcut nimic", spune el. Pe timpul procesului, omul a stat după gratii, arestat preventiv. Experitzele efectuate au dovedit, în cele din urmă, că bărbatul e nevinovat. Kleibel a primit daune mo­­rale de 280.000 de euro pentru suferinţele psihice îndurate.

Dar nici de aceşti bani nu a avut parte. Suma obţinută s-a diminuat substanţial în ultima fază a procesului. El a făcut recurs la ultima decizie, care îi dădea dreptul la 280.000 de euro.

Instanţa a stabilit, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, daunele la 80.000 de euro pentru cele 16 luni petrecute în arest preventiv pe nedrept.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: