Regizorul Lucian Pintilie trece prin moment cât se poate de dificile, el fiind internat, de duminică seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București.


Regizorul Lucian Pintilie este internat pe secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale pentru Mediafax, precizând că starea regizorului este una foarte gravă.

Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, a ajuns la spital din cauza unor complicații la plămâni. În această iarnă, el a suferit o răceală destul de severă, care i-a cam dat de furcă. Medicii fac tot posibilul să-i îmbunătățească starea de sănătate. Potrivit informațiilor obținute de Antena3, regizorului i s-a agravat starea după ce, inițial, medicii au stabilit că se confruntă cu o răceală puternică.

Lucian Pintilie este unul dintre cei mai importanți oameni din istoria teatrului și filmului românesc. Este absolventul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din Bucureşti, printre care se pot enumera câteva spectacole precum "Copiii soarelui" (1961), "Proştii sub clar de lună" (1962), "Cezar şi Cleopatra" (1963), "Biedermann şi incendiatorii" (1964), "Inima mea e pe înălţimi" (1964), "D'ale carnavalului" (1966), "Livada cu vişini" (1967), "Revizorul" (1972) - spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentaţie. După scandalul interzicerii piesei "Revizorul", Lucian Pintilie a fost lăsat să plece din ţară. Acesta a plecat la Paris în 1973. În 1973, a realizat la Televiziunea iugoslavă filmul "Salonul nr. 6", după nuvela omonimă a lui Cehov.

 
 
Loading...