Lucrările au reînceput pe Autostrada Soarelui! Când vor fi finalizate reparaţiile

Ultima actualizare:

    Lucrările au început pe 15 februarie  pe calea 1 a autostrăzii, între  km 12 – km 21 și km 27 – km 36
Lucrările au început pe 15 februarie pe calea 1 a autostrăzii, între km 12 – km 21 și km 27 – km 36

Reparaţiile pe Autostrada Soarelui au fost reluate în 15 februarie, după ce, în toamna anului trecut, s-a lucrat pe calea 1 Bucureşti-Constanţa (km 21-27). În ultimii doi ani, Autostrada Soarelui a dat mari bătăi de cap atât şoferilor, cât şi autorităţilor, mai ales porţiunea din plăci de beton care s-au ridicat şi au îngreunat traficul.

Inaugurată în 2004 de premierul Adrian Năstase şi ministrul Transporturilor de la acea dată, Miron Mitrea, Autostrada Soarelui, tronsonul Bucureşti - Fundulea, a ajuns o bombă cu ceas pentru şoferi. Gropile din carosabil, peticirile dese şi de mântuială au transformat acest drum într-un adevărat pericol pentru participanţii la trafic, aminteşte adevarul.ro. Recent, la sediul CNAIR a avut loc o întâlnire între conducerea companiei, repezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi ai antreprenorilor ce execută lucrările de reparaţii pe A2, Bucureşti – Constanţa. Părţile implicate au hotărât ca lucrările să demareze în data de 15 februarie şi să fie sistate în data de 1 iulie. De asemenea, precizăm că lucrările vor fi oprite în zilele de 1, 2 şi 3 mai 2020. Programarea lucrărilor a fost făcută pentru această perioadă în urma discuţiilor cu patronatele din turism pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival.

Se frezează dalele de beton

Lucrările ce vor începe în această lună pe calea 1 a autostrăzii A2 între km 12 - km 21 şi km 27 - km 36, constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, au anunţat reprezentanţii companiei. ”Obiectivul programat să dureze 24 de luni constă în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2. Facem apel către participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte semnalizarea rutieră existentă, precum şi restricţiile de viteză instituite în zona lucrărilor, şi anume de 60 km/h”, au anunţat reprezentanţii DRDP Bucureşti. Finanţarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat şi venituri proprii, potrivit CNAIR. 

Reparațiile vor fi sistate în data de 1 iulie, pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival
Reparațiile vor fi sistate în data de 1 iulie, pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival

Construirea autostrăzii a demarat în 1983

La 15 ani de când s-a tăiat panglica, cel puţin până la kilometrul 40, prima bandă a Autostrăzii Soarelui arată ca după bombardament. Este plină de gropi adânci de 5-6 centimetri, dar şi de şanţuri, unele lungi şi de peste un metru. Sunt un adevărat pericol pentru şoferi, ţinând cont de regimul de viteză şi traficul intens desfăşurat zilnic pe acest tronson. Povestea drumului care leagă Bucureştiul de Constanţa aproape că se pierde în negura timpului. Construirea autostrăzii s-a făcut greoi, iar termenele de finalizare au fost mult decalate. 

Deşi construirea autostrăzii demarase în regimul comunist, în anul 1983, iar în 1987 au fost inauguraţi primii 18 kilometri de către Nicolae Ceauşescu, pe segmentul Feteşti-Cernavodă, lucrările pe tronsonul Bucureşti-Fundulea au fost încheiate în 2004, după ce în 2002 autorităţile anunţau “evoluţia foarte bună a lucrărilor”.

Cel mai lung tunel rutier din țară va avea 3 kilometri

Lucian Bode
Lucian Bode

Licitaţia pentru construirea celui mai lung tunel rutier din România, Tunelul Meseș, parte din proiectul Autostrăzii Transilvania, va fi lansată cel mai probabil în luna mai a acestui an, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, conform adevărul.ro. Tunelul care va traversa Munţii Meseş din județul Sălaj va avea o lungime de 2.890 de metri, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la aproape 1,3 miliarde de lei. Fiind vorba despre o investiţie cu un specific aparte, autorităţile române au apelat la asistenţa unor experţi străini pentru întocmirea documentaţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net