Lucrurile se complică în cazul lui Tudorel Toader. Reacția președintelui Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Ministrul Justitiei Tudorel Toader și președintele Klaus Iohannisfoto: arhiva Adevărul
Ministrul Justitiei Tudorel Toader și președintele Klaus Iohannisfoto: arhiva Adevărul

Lucrurile se complică în cazul ministrului de Justiție Tudorel Toader. PSD a hotărât remanierea lui, prin retragerea sprijinului politic, premierul Viorica Dăncilă i-a sugerat să-și dea demisia, dar nu i-a cerut-i expres, iar președintele Klaus Iohannis a declarat că se mai gândește până la începutul săptămânii viitoare.

Peste toate acestea, încă ministrul Tudorel Toader a declarat că va rămâne la Justiție până va apărea în Monitorul Oficial numele următorului ministru. Lucru care nu pare să se întâmple în viitorul apropiat, având în vedere că singurul care-l poate revoca pe Toader, președintele Klaus Iohannis, pare convins că PSD a recurs la această remaniere guvernamentală pentru a relua atacul asupra justiției.

"Mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere fiindcă, de regulă, o remaniere se realizează pentru a face un guvern mai eficient. Prima impresie este că această remaniere se face ca lucrurile să meargă mai prost, ori așa ceva este inadmisibil", a afirmat președintele, citat de Hotnews.

Iohannis a mai spus că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a comunicat că îi va da un răspuns în această chestiune la începutul săptămânii viitoare. Iohannis a reamintit de referendumul pe justiție convocat în 26 mai, spunând că lucrurile au început "să capete un contur trist". "În condițiile în care am convocat referendumul, PSD pregăteste o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra justitiei și acest lucru nu poate fi de bun augur", a adăugat președintele într-o conferiță de presă organizată după ce i-a primit la Cotroceni pe absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii.

Tudorel Toader a pierdut susținerea PSD

Ministrul Justiției Tudorel Toader a pierdut sprijinul Partidului Social Democrat (PSD) și va fi remaniat. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv al PSD miercuri, 17 aprilie. În locul lui a fost propus deputatul Eugen Nicolicea. Premierul Viorica Dăncilă a votat alături de cei mai mulți dintre colegii săi. Singurul care s-ar fi împotrivit a fost liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după Comitetul Executiv al PSD, că speră ca decizia colegilor de partid de a-l remania pe Toader să fie dubală de o demisie din partea acestuia din urmă. ”În urma votului și a nemulțumirilor colegilor, s-a votat demiterea domnului Toader, sper să fie dublată de o demisie. În mod normal, dânsul ar trebui să demisioneze”, a declarat Dăncilă.

Citește și:

Știați că ministrul Tudorel Toader câștigă 12.175 de euro pe lună?

De ce și-a operat ministrul Tudorel Toader negii. Ce spun specialiștii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net