Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul se întâlnesc luni, 18 mai, la prima oră, într-o ședință care pune la punct toate procedurile pentru instituirea stării de alertă. Anunțul a fost făcut duminică seara de premierul Ludovic Orban, după şedinţa la care a participat la sediul MAI.


"Am luat decizia de a convoca CNSU la ora 7.30 şi şedinţă de Guvern la ora 8. Sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stări de alertă în baza legii. Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă odată cu intrarea în vigoare a legii", a declarat Orban, duminică seara, după şedinţa la care a participat la sediul MAI. Potrivit News.ro, Orban a spus că hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe. "Odată cu adoptarea hotărârii de Guvern rămânem în starea de alertă în care avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii", a spus el. Premierul a adăugat că toate instituţiile de control vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii. "Vom apela la toate pârghiile pentru a ne asigura că instituţiile publice, cetăţenii respectă regulile. Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii", a afirmat el.

Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea teraselor

Sâmbătă seara (16 mai), în Parcul Herăstrău, au fost resimțite din plin urmările relaxării. În parc, la o celebră terasă, a avut loc o petrecere cu sute de tineri, iar Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat că proprietarul şi administratorul localului ”vor fi chemaţi luni (18 mai) pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea”. Întrebat dacă vor fi introduse noi restricţii, Ludovic Orban a spus: "În art 8 din lege există posibilitatea menţinerii terasele închise şi le vom ţine închise".

Citește și:

Gabriela Firea, reacție după petrecearea din Herăstrău: "Să nu uităm că există țări unde s-a închis totul iar!

"Petrecere cu sute de oameni în Herăstrău aseară! Aglomerație mare și terase care par a fi deschise VIDEO

Loading...