Ludovic Orban, despre amenzile care se vor da pentru nepurtarea măștii în București. De când vor fi acestea aplicate

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, 21 octombrie, că a recomandat ca în primele 48 de ore de la instituirea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice deschise din București să nu se dea amenzi celor care nu poartă masca.

Portul măștii în spațiile deschise a devenit obligatoriu în București marți, la ora 00.00, însă premierul susține că în primele 48 de ore de la instituirea restricțiilor, amenzile ar trebui amânate, deoarece unii cetățeni ar fi putut să nu fi luat încă la cunoștință schimbările anterior menționate. 

Ludovic Orban, despre amenzile cu privire la nepurtarea măștilor în spațiile deschise

„În ceea ce priveşte portul măştii, cel puţin în primele 48 de ore de la apariţia acestei obligaţii de a purta masca în toate spaţiile deschise recomandarea formulată a fost de a nu amenda din prima pentru că este posibil ca anumiţi cetăţeni să nu fie informaţi. Nu toată lumea urmăreşte ştirile sau se uită pe online.

Sunt oameni care nu urmăresc ştirile şi poate nu au aflat. Din cauza asta recomandarea a fost ca în primele 48 de ore cel puţin în spaţiile deschise să fie informaţi doar şi să li se transmită că este necesară purtarea măştii”, a declarat miercuri, Ludovic Orban. 

Întrebat dacă, în cazul în care în aceste 14 zile de noi restricții nu scade numărul de infectări se gândeşte la închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport, premierul a răspuns: „Nu avem astfel de măsuri, obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări prin măsurile pe care le-am luat. De altfel, România este într-o situaţie relativ stabilă.

Sigur că am avut o creştere a numărului de cazuri, dar uitaţi-vă că este posibil un val doi, cei mai mulţi specialişti asta zic, că e un val doi care a afectat foarte multe ţări europene într-un mod mult mai dramatic şi mai profund decât în România, iar tocmai măsurile pe care le-am gândit sunt nişte măsuri care să ducă la reducerea numărului de infectări atunci când se depăşesc anumite praguri.

Vom analiza efectele aplicării acestor măsuri şi în funcţie de asta luăm alte decizii. Noi întotdeauna am avut în vedere toate tipurile de evoluţii posibile, toate tipurile de scenarii şi am pregătit din timp măsuri pentru fiecare situaţie”.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net