Ludovic Orban, despre creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19: „Am dispus o serie de măsuri”

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Premierul Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creștere, astfel că, premierul Ludovic Orban a ținut să le transmită românilor, din nou, că este extrem de importantă respectarea regulilor în această perioadă.

„Este o situație care ne îngrijorează și analizând creșterea numărului de cazuri, am dispus o serie de măsuri. Soluția cea mai simplă este să îi convingem pe români să respecte regulile, să îi convingem pe toți actorii instituționali, indiferent că sunt din zona publică sau privată, care au responsabilități în aplicarea legislației, în implementarea regulilor, să respecte aceste reguli, purtatul măștii, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, care este de 1,5 metri. Chiar și afară, când ne apropiem unul de celălalt, dacă particulele de lichid care ies sunt inspirate, se poate transmite virusul”, a declarat, la B1 TV, șeful Guvernului.

Ludovic Orban îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de protecție

„E mult mai simplu să respecți aceste minime reguli decât să te îmbolnăvești, iar atunci când te îmbolnăvești nu e vorba numai de tine, că nu trăim singuri în societate. Când te îmbolnăvești, îi pui în pericol pe cei care îi iubești, pe cei apropiați, în primul rând familia, părinții, soția, copiii, prietenii, rudele, colegii”, a adăugat Ludovic Orban, premierul României.  „Guvernul, cu toate autoritățile de control pe care le are, cu Poliție, cu Jandarmerie, Inspecția Muncii, Autoritatea Sanitar Veterinară, Autoritatea de Protecția Consumatorului și toate celelalte entități care sunt implicate în respectarea acestor reguli, nu poate să controleze tot ce se întâmplă în fiecare terasă, în fiecare magazin. 

Sigur că suntem pe teren, avem mobilizare maximă, cred că s-a văzut clar că este o mobilizare fără precedent, care a fost făcută pentru a asigura respectarea acestor reguli. Pe de altă parte, avem nevoie de fiecare român să aibă un comportament corect, responsabil”, a mai spus Ludovic Orban. În România, până acum, 32.535 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 1.884 au decedat.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net