Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: „Așteptăm opinia specialiștilor”. Când ar putea fi luată decizia

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban consideră că este momentul să se analizeze posibilitatea redeschiderii restaurantelor. Vine frigul și se vor închide terasele!
Ludovic Orban consideră că este momentul să se analizeze posibilitatea redeschiderii restaurantelor. Vine frigul și se vor închide terasele!

Premierul Ludovic Orban a făcut, recent, o nouă serie de precizări cu privire la redeschiderea restaurantelor. El a afirmat într-o declarație de presă că a cerut grupului de suport tehnico-științific să analizeze posibilitatea redeschiderii lor, pentru ca guvernul să poată lua o decizie în acest sens chiar în această săptămână.

Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: „În cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”

„Am solicitat grupului de suport tehnico-științific să analizeze posibilitatea reluării activității în restaurante, în spații închise. Aștept o evaluare și în funcție de aceasta vom lua o decizie. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival și odată cu scăderea temperaturii… De exemplu, la munte e rece dimineața și e greu să servești micul dejun pe terasă. Vor trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor redeschiderea în condiții de siguranță”, a declarat Orban.

Industria HoReCa va primi sprijin economic din partea statului

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat săptămâna trecută că atâta vreme cât nu va fi înregistrată o descreștere în evoluția epidemiei cu coronavirus nu vor fi luate alte măsuri de relaxare privitoare la activitatea restaurantelor, potrivit Radio Europa Liberă România. El a dat, totuși, asigurări că guvernul va veni, în compensație, cu măsuri de sprijin economic.

Multe baruri, pub -uri și restaurante vor intra în faliment dacă nu vor fi mai repede redeschise
Multe baruri, pub -uri și restaurante vor intra în faliment dacă nu vor fi mai repede redeschise

Săptămâna trecută, reprezentanții celor 40.000 de firme din industria HoReCa au organizat o acțiune de protest, timp de o oră, în consecința nedeschiderii restaurantelor, atrăgând atenția că, odată cu venirea frigului, nu vor mai putea să-și susțină activitatea de la terase.

Încă din perioada stării de urgență, patronatul din rețeaua de restaurante și hoteluri a negociat cu Guvernul ridicarea restricțiilor. Pe rând, deschiderea teraselor, a plajelor, precum și deschiderea în interior a barurilor și restaurantelor au fost solicitări ale reprezentanților HORA.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net