Ludovic Orban, mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei: "Este o zi de sărbătoare și pentru noi"

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei
Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia zilei naționale a Franței. Liderul PNL afirmă că avem o multitudine de motive să fim recunoscători Franței. Iată declarația integrală a acestuia!

”14 iulie, Ziua Naţională a Franţei este o zi de sărbătoare şi pentru noi. Patria libertăţii şi a unei mari civilizaţii de care suntem îndrăgostiţi de secole, Franţa este ţara care i-a primit şi i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea. Aceasta este ţara în care generaţii de cărturari, artişti, savanţi şi oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor şi a revoluţiei, şi-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii şi politicii, au fost protejaţi de persecuţii şi au găsit răspuns şi încurajări în lupta lor pentru modernizarea României”, scrie Orban.

El afirmă că pentru toate suntem recunoscători Franţei, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar şi în vremurile cele mai grele.

”Limba franceză este şi pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este şi un oraş românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai ţării noastre, istoria Franţei şi a României sunt îngemănate. Ştim că ne aşteaptă şi un viitor prosper, pe care îl construim împreună. La mulţi ani Franţa! Vive la France!”, a fost mesajul transmis de către Ludovic Orban. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net