Ludovic Orban: "Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia". Cine a comis-o

Ultima actualizare:

    Ludovic OrbanFoto: News.ro
Ludovic OrbanFoto: News.ro

Ludovic Orban a făcut declarații dure într-o conferință ținută sîmbătă la prânz. Preşedintele PNL afirmă că premierul nu poate fi schimbat doar pentru că "nu-i convine unui partid din coaliţie că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă".

"Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio ţară democratică din lumea asta, niciun ministru nu îşi permite să atace premierul: premierul este cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauţi în guvernul respectiv. Ca atare, avertizez miniştrii că nu e o chestiune de moft sau de.... este pur şi simplu obligaţia premierului de a, practic, a revoca din funcţia de ministru orice ministru atacă premierul. ", atenţionează Orban. El susţine că liberalii aşteaptă "să se termine exerciţiul acesta de supărare, de orgoliu, şi să fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care într-adevăr să pună sănătatea pe roate", atenționează Orban, potrivit News.ro.

Ludovic Orban: PNL vrea să guverneze în continuare în coaliţie

"Coaliţia merge mai departe, PNL este un partid responsabil, un partid care s-a angajat în procesul de dezvoltare al României şi care, în momentul în care şi-a asumat răspunderea guvernării ca principal partid de guvernământ, a făcut-o pentru a pune în practică un program de guvwernare serios, care să asigure dezvoltarea României", a susţinut Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în Maramureş.

"Din punctul de vedere al PNL nu există altă formulă politică care să genereze o coaliţie şi un guvern care să fie în conformitate cu viziunea noastră de dezvoltare a României. Ei sunt partenerii noştri, sigur, acum e un moment de ... să spun de reacţie, există o anumită lipsă de experienţă în materie de exercitarea guvernării din partea partenerilor noştri (...) există o Constitiuţie, există un acord de coaliţie, există o legislaţie şi de asemenea există nişte legi nescrise ale funcţionării coaliţiei. De exemplu, o regulă e să nu-ţi ataci partenerii de coaliţie, o regulă simplă este să nu-ţi ataci premierul, să respecţi programul de guvernare", a afirmat liderul PNL.

Miniștrii care l-au criticat pe Florin Cîțu

Hotnews.ro a evidențiat declarațiile miniștrilor care l-au atacat pe Florin Câțu, după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu, miercuri, 14 aprilie.

Cătălin Drulă: Comportament de anti-lider, o dezamăgire

„Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție”, a spus Drulă. „Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a declarat Drulă într-un interviu pentru g4media.

Ciprian Teleman: Cîțu a picat un test de leadership

Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Ciprian Teleman, afirmă că ”premierul a picat un test de leadership”. ”A ales calea scurtă de a scăpa de o grijă în loc să aleagă calea mai anevoioasă a comunicării şi a colaborării”.

Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că Alianța USR-PLUS nu îl mai susține pe premierul Florin Cîțu. El a cerut o întâlnire de urgență a liderilor Coaliției pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Claudiu Năsui: Azi, Mafia din sistemul de Sănătate a cîștigat

„Iată că mafia din sănătate a câștigat și azi. A câștigat pe linie toate luptele, nu ne mirăm. Presiunea infernală la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost făcută de acest sistem, care, vă zic din proprie experiență, se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele și impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România. Bani ai nimănui, bani dați sub semnături din acest sistem grotesc”, spune ministrul Năsui.

Citește și:

Vlad Voiculescu s-ar întoarce la Ministerul Sănătății: "Nimeni n-a argumentat care sunt motivele pentru care eu a trebuit să plec”

Vlad Voiculescu, despre raportarea greșită a morților Covid. De unde vine diferența "de ordinul miilor"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net