Ludovic Orban, primele declarații după consultările de la Cotroceni

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a declarat că nu este de acord cu nici o participare la guvernare a PSD
Ludovic Orban a declarat că nu este de acord cu nici o participare la guvernare a PSD

Ludovic Orban a dat primele declarații după consultările de la Cotroceni, pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis. Iată ce a spus președintele PNL.

Iată care sunt principalele declarații ale președintelui PNL, Ludovic Orban, după ce a ieșit de la consultările de la Palatul Cotroceni:

  • PNL rămâne dedicat obiectului de a forma un guvern de centru-dreapta pentru dezvoltarea României și reformarea sistemelor publice.
  • I-am prezentat președintelui mandatul dat echipei negocieri de formare unui guvern de centru-dreapta cu USR-PLUS, UDMR și posibil grupul minorităților naționale.
  • Propunerea noastră pentru funcția de premier este Florin Cîțu, iar președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele PNL.
  • L-am informat de dorința noastră de a continua negocierilor până la un rezultat de învestire a unui guvern de centru-dreapta.
  • Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

CITEȘTE ȘI: Liderul AUR, George Simion, primele declarații după consultările de la Cotroceni

  • Confirm că am spus în negocieri că se poate ajunge la o competiție la vot pentru alegerea președintelui Camerei, iar pierzătorul să fie susținut pentru șefia Senatului.
  • Noi am convenit cu partenerii de discuții să nu dăm puncte de vedere individuale, să prezentăm public toți trei ce s-a convenit. Noi vom respecta această înțelegere
  • Majoritatea pe care o avem la Parlament e de 10 voturi. Deocamdată majoritatea e de 244, e nevoie de foarte multă experiență pentru ca proiectele să fie adoptate de Camera Deputaților.
  • Există atât argumente politice, care țin de ponderea PNL, cât și argumente care țin de experiența politică și capacitatea de a strânge majorități.
  • E posibil să se fi întâlnim cu vreun coleg de-al meu, dar cu mine nu s-a întâlnit George Simion.

CITEȘTE ȘI

Marcel Ciolacu, declarații după consultările de la Palatul Cotroceni

USR-PLUS l-a anunțat pe Klaus Iohannis că nu renunță la funcția de președinte al Camerei Deputaților

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net