Ludovic Orban, raport despre începerea școlii. În locurile unde se vor face ore masca va fi obligatorie

Ultima actualizare:

    Elevii și profesorii vor trebui să aibă toți măști în școlile unde se vor ține ore
Elevii și profesorii vor trebui să aibă toți măști în școlile unde se vor ține ore

Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri raportul în Parlament despre stadiul pregătirilor pentur începerea școlii. Fără a dezbate raportul, imediat după ce premierul a terminat discursul, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că pe 17 august va fi depusă moțiune de cenzură pentru a fi schimbat Guvernul Orban

Ludovic Orban a anunțat că Ministerul Sănătății va stabili în perioada următoare regulile după care se vor ține ore în școli și modul cum va fi evaluată starea de sănătate în unitățile de învățământ . Premierul a prezentat ce a stabilit până acum guvernul despre începerea anului de învățământ preuniversitar 2020-2021

-Pe 14 septembrie va începe anul școlar. Trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Am luat decizia să deschidem școala diferențiat.

-Există trei situații: galben, verde, rosie.În funcție de situația epidemiologică, școal se poate deschide normal, cu elevi în clasă, cu prezență alternativă - jumătate cu prezență fizică în clase, jumătate online, unde e risc epidemiologic mare, scoala va începe online.

-Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune. Am consituit un Comitet interministerial care pregătește deschiderea anului școlar

-Pentru fiecare mod de începere. trebuie luate măsurile specifice. Unde începe normal, e obligatoriu purtarul măștii. Unde e posibil să se asigure separarea prin plafane de plexiglas e important ca acest lucru să se realizeze. Toate solile trebuie pregătite cu dezinfectanți.

-Am alocat resurse importante pentru creșterea capacității de organizare a lecțiilor. Situația în momentul de față am analizat-o din mai multe puncte de vedere. Aproximativ 20% dintre școli nu sunt conectate la internet. Vom găsi soluții.

-Fiecare scoală trebuie să aibă acces la platforme: MEN a purtat discuții cu furnizorii și vor exita soluții. Google și Microsoft vor pune gratuit la dispoziție.

-A treia direcție e asigurarea accesului la cursurile online pentru elevii care nu dispun de tablete, calculatoare, laptopuri. pentru asta am alocat suma necesară pentru achiziția a 250 de mii de tablete, licitația e în curs, săptămâna viitoare vor fi stabiliți câștigătorii.

-Am disponibilizat din onduri europene 125 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale pentru achiziționarea de laptopuri.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net