Premierul Ludovic Orban a făcut declarații într-o conferință de presă, joi (26 martie), la ora 10:30. Declarațiile vin la scurt timp după ce ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia din funcție.


Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, după demisia din cursul dimineții a lui Victor Costache.

"Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintele României această demisie, pentru a putea să se emită decretl de revocare. Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret decizia lui, dar îl înțeleg. Îl voi propune pentru funcția de ministru al Sănătății pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. A fost și va fi în continuare în prima linia de bătălie a luptei împotriva coronavirusului. Azi se află la Suceava, l-am sunat și i-am spus de propunerea mea. (...) Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite, asigurarea condițiilor normale de viață, cu respectarea regulilor de carantină și izolare la domiciliu. Urmărim obiectivul de creștere al diagnosticului.. Urmărim în continuare apărarea spitalelor, protecția medicilor și a angajaților spitalelor. Avem prioritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive absolut necesare pentur a putea proteja angajații spitalelor și, de asemenea, pacienții. Punem în practică în continuare planul de pregătire a spitalelor de a trata pacienții infectați. Pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic gândint pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus. ÎI asigur pe toți românii că guvernul, ministerul Sânătății și toate instituțiile aflate în subordinea guvernului își fac datoria" , a declarat Ludovic Orban.

Victor Costache și-a dat demisia a doua zi după ce a anunțat că va testa toți bucureștenii

Plecarea lui Victor Costache de la MInisterul Sănătății vine în contextul situaţiei extrem de grave a personalului medical şi în condiţiile în care numeroase spitale se confruntă cu infectări masive ale personalului cu coronavirus, din cauza lipsei materialelor de protecţie. De asemenea, cea mai recentă declaraţie a ministrului, privind testarea în masă a tututor bucureştenilor, a provocat critici vehemente.

„Săptămâna viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional.

Astăzi (miercuri, 25 martie - n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, a declarat Victor Costache, la Adevărul LIVE.

 

Citește și

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 17 morți, dintre care 8 la Suceava! 906 persoane infectate

Miniştrii care şi-au donat salariile pentru a ajuta statele lor. Nu sunt de la noi

Loading...