Ludovic Orban: „Să nu ne jucăm cu Coaliția! Să nu lăsăm România la cheremul PSD”

Ultima actualizare:

    Ludovic OrbanSursa foto: Facebook
Ludovic OrbanSursa foto: Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, este împăciuitor și încearcă să aplaneze conflictul izbucnit miercuri între premierul Cîțu și partidul USR-PLUS. El a declarat, joi, că e nevoie mai mult decât oricând de unitate în coaliția de guvernare. În caz contrar riscul este pierderea majorității parlamentare.

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat joi dimineață că „pentru a asigura coeziunea în coaliția de guvernare, nu putem să ne jucăm. Dacă ne jucăm cu coaliția, riscăm să nu mai avem majoritate parlamentară”. Întrebat de reporteri dacă se impune demisia premierului Cîțu, așa cum a cerut USR PLUS, Ludovic Orban a evitat un răspuns tranșant și a spus că ”trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, să punem pe primul plan interesul României”.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

„După alegeri, după negocieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scoată românia din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor”.

„Suntem într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat: nici premierul Cîțu, nici USR PLUS și nici un alt partid din coaliție. Ca președinte al PNL, sunt un garant al unității PNL, dar obiectivul meu e de a garanta funcționarea coaliției”.

„Nu putem guverna fără ca fiecare dintre partidele din coaliția de guvernare să susțină programul de guvernare”. 

„Orice plecare a unei formațiuni politice poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea României la cheremul PSD.  De 31 de ani am luptat împotriva tuturor partidelor provenite din Partidul Comunist, indiferent de numele lor, care au ținut România pe loc”.

„Fac un apel apăsat către premierul Cîțu și colegii mei din PNL să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, respect față de partenerii de guvernare, precum și responsabilitate față de cetățean”. 

„Nu putem să aruncăm în aer unitatea coaliției”. 

„Fac apel către colegii din USR PLUS să înțeleagă că nu e o soluție să pună presiune asupra guvernului și să spună că se pot alia cu PSD. Nu pot să cred că vreun partid din coaliție poate spune că se poate bizui pe PSD”.

„Sunt omul care din ianuarie a solicitat în coaliție lansarea unui nou PNDL. Acest plan de investiții este o necesitate absolută pentru că nu există alte soluții de finanțare a lucrărilor de infrastructură în localitățile fără resurse. Am susținut constant necesitatea lansării acestui proiect. Actul normativ trebuie adoptat cât mai repede și trebuie lansat în acest an. Sunt convins că se pot găsi soluții care să ducă la adoptarea rapidă a programului și care să nu pericliteze funcționarea coaliției”.

„Le spun colegilor din coaliție: guvernarea în coaliție prespune foarte multă disponibilitate la dialog, căutarea permanentă a soluțiilor prin negocieri, presupune maturitate politică, respect față de parteneri”.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru în Guvern pe marginea proiectului „Anghel Saligny”. USR PLUS amenință că iese de la guvernare. Ce este PNDL 3

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net