Ludovic Orban, soluția pentru cumpărături în timp de pandemie. Se vor organiza piețe volante

Ultima actualizare:

    În Piața Reșița au fost costatate abateri grave în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19foto: arhiva Click!
În Piața Reșița au fost costatate abateri grave în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19foto: arhiva Click!

Ludovic Orban a discutat sâmbătă, 7 noiembrie, despre problema piețelor închise, care reprezintă o problemă în momentul actual, în contextul pandemiei de COVID. Premierul a hotărât împrună cu mai mulți primari, printre care și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România, să fie organizate piețe volante.

În discuția cu primarul general Nicușor Dan, premierul a spus că, acolo sunt sunt piețe închise din cauza pandemiei, să fie amenajate spații deschise în deplină siguranță, iar acolo unde este posibil să fie organizate piețe volante în care producătorii autohtoni să-și poată vinde fructele și legumele.

Vor fi organizate piețe volante

Astfel de piețe ar urma să fie organizate în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. „Mesajul pe care dorim să îl transmitem și al cărui mesager devin în comunicarea cu toți primarii din județul Alba este acela că piețele agro-alimentare care se înscriu în caracteristicile de spații deschise, aerisite, își mențin funcționalitatea”, afirmă Dorin Nistor, primarul liberal din Sebeș.

„Având în vedere măsurile tot mai stricte impuse de pandemie, este absolut necesar să venim în ajutorul producătorilor și de aceea s-a ajuns la această soluție. Ei își vor putea vinde mai ușor produsele, iar cetățenii nu vor fi constrânși să renunțe la fructele și legumele proaspete, naturale, pe care le găsesc doar în piețe. Așadar, producătorii agricoli sunt încurajați să solicite organizarea unor astfel de piețe. Oricât de dificilă poate deveni situația, putem găsi soluții dacă ne consultăm și mai ales dacă stăm de vorbă cu oamenii și le ascultăm doleanțele”, a completat Marcel Laurențiu Romanescu, edilul din Târgu Jiu, potrivit digi24.

Astfel, se vor organiza în toate orașele pieţe volante, în aer liber, în cât mai multe cartiere, pentru ca oamenii să nu circule în tot orașul și să existe riscul să se infecteze.

Vor fi organizate piețe volante pentru respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19
Vor fi organizate piețe volante pentru respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19

Soluție pentru piețele din sectorul 6

„Locuitorii Sectorului 6 și producătorii români nu au motive să își facă griji pentru închiderea piețelor amenajate în spații închise. Am găsit deja soluții pentru a amenaja piețe deschise / piețe volante la care vor avea acces producătorii români în imediată vecinătate a piețelor (parcările adiacente etc.).

Mâine vom comunica soluțiile găsite pentru fiecare dintre piețele Sectorului nostru. Am avut o discuție pe această temă și cu premierul Ludovic Orban și l-am asigurat de faptul că nici producătorii români, nici locuitorii sectorului nu vor avea probleme după încheierea piețelor din spațiile închise”, a declarat și primarul sectorului 6. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net