Lumina Sfântă, adusă sâmbătă seară de la Ierusalim

Ultima actualizare:

    Învierea este  cea mai mare  sărbătoare a  creștinătății
Învierea este cea mai mare sărbătoare a creștinătății

Ortodocşii şi catolicii se pregătesc ca, sâmbătă noapte, 15 spre 16 aprilie, să primească Lumina Sfântă, Învierea lui Iisus Hristos fiind cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Click! vă spune cum va fi vremea la noapte şi cum vă puteţi petrece timpul în zilele de sărbătoare care urmează.

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge, sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, pe pământ românesc. Va fi adusă cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Ajunsă pe Aeroportul Otopeni, Sfânta Lumină va fi împărţită delegaţilor bisericilor din întreaga ţară, astfel încât, la miezul nopţii, să ajungă la creştinii adunaţi în lăcaşurile de cult. Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului. Înainte să plecaţi, diseară, spre biserică, îmbrăcaţi-vă bine, deoarece va fi destul de rece, iar, în unele zone, chiar va ploua slab.

Vreme mohorâtă va fi şi duminică, 16 aprilie, în aproape toată ţara, deşi temperaturile vor fi plăcute, iar ploile, răzleţe. Prin urmare, puteţi profita de timpul liber pentru a ieşi din casă.

De pildă, bucuraţi-vă de faptul că, de sâmbătă seară, Calea Victoriei din Bucureşti a devenit pietonală pentru acest weekend.

Prin urmare, în weekend, între orele 10.00 şi 20.00, vor fi organizate spectacole de teatru şi concerte.

Pe arteră vor fi prezenţi mimi, animatori, portretişti, statui vivante şi vor fi deschise ateliere pentru copii, de facepainting, dar şi un studio foto mobil.În ceea ce priveşte siguranţa, în aceste zile, la nivel naţional, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne.

Aceştia vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult.

În prima zi de Paște se deschid porţile Raiului

– Se spune că, de Paşte, Cerurile se deschid, iar sufletele celor morţi se întorc acasă pentru a-şi proteja rudele.– Există credinţa că cei care mor în Duminica Paştelui sunt „scutiţi” de Judecata de Apoi, iar sufletele lor ajung direct în Rai.– Copiii născuţi de Paşte sunt binecuvântaţi şi vor avea o viaţă luminată şi plină de noroc.– Lumânarea cu care s-a luat Lumină de la biserică în noaptea Învierii trebuie păstrată şi aprinsă în timpul furtunii sau a altor calamităţi– Despre cei care ciocnesc ouăle de Paşte se spune că se vor întâlni pe lumea cealaltă.– În prima zi de Paşte, creştinii trebuie să se spele pe faţă cu apă în care au pus un ou roşu, bănuţi şi busuioc, pentru sănătate şi belşug.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net