Aproximativ opt ore vor poposi pe teritoriul României președintele Franței Emmanuel Macron și soția sa Brigitte. În tot acest timp, vor fi asigurate măsuri excepționale de securitate în București, drumul celor doi fiind împânzit de agenți secreți, lunetiști sau mascați.


La ora 12.30, avionul prezindențial va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni). De cum coboară din aeronavă, Brigitte (64 de ani) și Emmanuel (39 ani) Macron vor fi preluați de agenți SPP și vor fi primiți la salonul oficial al aeroportului, potrivit digi24.ro.

Apoi se vor îndrepta spre Palatul Cotroceni pe un culoar securizat, pe DN 1. Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a declarat pentru digi24.ro că instituția are „o echipă în alarmă de intervenţie contrateroristă cu un dispozitiv complet. Asta înseamnă şi asalt, înseamnă şi lunetişti. Avem echipe care patrulează prin Bucureşti, în anumite zone. Şi avem, evident, sprijin informativ pe care îl oferim de fiecare dată celorlalte instituţii ale statului, fiecare după atribuţiile sale”.

Cuplul prezidențial va fi monitorizat tot timpul și de la înălțime, pe toate clădirile înalte adiacente traseului fiind amplasaţi lunetişti.

De monitorizarea traseului se vor ocupa ofiţerii SRI. Sunt ajutaţi de poliţişti rutieri şi mascaţi din trupele speciale. Ofiţerii de la Pază şi Protecţie vor avea întotdeauna o variantă de urgenţă pentru traseul iniţial. Orice eveniment neprevăzut poate schimba direcţia coloanei oficiale.

Iată care este programul în România al preşedintelui francez!

12.30 – Sosirea preşedintelui la Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti

13.00 – Ceremonie oficială de primire de către preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

13.20 – Întâlnire bilaterală cu preşedintele României

14.00 – Întâlnire în format extins la nivel de delegaţii

14.30 - Conferinţă de presă comună a celor doi şefi de stat

15.00 – Dejun de lucru a preşedintelui francez cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac 1

16.15 – Recepţie a comunităţii franceze. Discurs al preşedintelui francez

17.30 – Vizită a celor două cupluri prezidenţiale (Macron și Iohannis) la Muzeul Satului „Dimitri Gusti”

18.20 – Întâlnire a preşedintelui cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri franceze

19.30 – Recepţie oferită de preşedintele României la Palatul Cotroceni, în prezenţa invitaţilor francezi şi români din lumea economică şi culturală

21.50 – Sosire la aeroportul Varna (Bulgaria)

 
 
Loading...