Luni începe recrutarea militarilor rezervişti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministerul Apărării Naţionale vrea să recruteze militari rezervişti pe care să-i instruiască şi să-i folosească la nevoie. Luni începe selectarea candidaţilor. Cei acceptaţi se vor bucura de toate drepturile pe care le are un militar, adică masă, casă, soldă. Click! vă spune ce condiţii sunt necesare pentru a fi recrutaţi.

Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început luni, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari. Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari se va realiza în etapa a doua, după un calendar care va fi anunţat din timp.Pentru  anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cei care vor fi selectaţi vor semna un contract cu MApN. Primul contract se încheie pe o perioadă de 4 ani, iar următoarele pe o perioadă de maximum 3 ani.

Cine poate candida

Criterii generale: trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin şase luni;  să fie declaraţi ”apt medical” pentru arma /serviciul/ specialitatea militară în care urmează să fie instruiţi;  să fie declaraţi „admis” din punct de vedere psihologic şi al pregătirii fizice; să nu fi fost condamnaţi penal; să nu facă parte din organizaţii interzise şi să nu fie membri ai unor organizaţii incompatibile cu regulile serviciului militar; să nu aparţină unor culte, asociaţii religioase sau grupări religioase nerecunoscute de statul român.

Criterii pentru actualii rezervişti

Persoanele care au fost militari activi şi au grad în rezervă se pot întoarce la serviciu. Aceştia trebuie să deţină gradul corespunzător funcţiei pe care urmează să se încadreze sau gradul imediat inferior; să fie confirmaţi în specialitatea militară a funcţiei pe care urmează să se încadreze; să aibă studiile necesare; să nu fi împlinit vârsta de 55 de ani înainte de data depunerii cererii de înscriere.

Recrutare pentru cei fără pregătire militară

Condiţii pentru candidaţii care vor să devină ofiţer rezervist voluntar, dar nu au pregătire militară: să fie absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de licenţă sau de master, în instituţii de învăţământ superior acreditate; să nu fi împlinit vârsta de 55 de ani înainte de data depunerii cererii de înscriere.

Dosarul de candidat

Candidatul trebuie să depună dosarul la centrul militar de domiciliu. Conţinutul dosarului de candidat: cerere de înscriere; copie act de identitate; fişe tip de examinare medicală şi de cunoaştere; certificat de cazier judiciar, eliberat cu maximum 6 luni înainte de data depunerii; copii acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite; copie permis de conducere; copie livret militar – numai pentru candidaţii rezervişti.

Salariu şi cazare

În funcţie de pregătirea militară anterioară, cei selectaţi vor fi instruiţi diferit. Pe toată durata acestui program, participanţii au aceleaşi drepturi, facilităţi şi îndatoriri ca şi soldaţii profesionişti în activitate, iar la final vor primi certificat de absolvire sau brevet de cadru militar rezervist. Vor primi echipament, cazare, hrană, soldă egală cu cea a soldatului profesionist în activitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net