Luxul în care i-a cazat Gabriela Firea pe medicii care tratează infectații de coronavirus

Ultima actualizare:

    Peste 500 de medici au fost cazați la hotel ca să nu-și mai pună famiile în pericolFotografii: Primăria Capitalei
Peste 500 de medici au fost cazați la hotel ca să nu-și mai pună famiile în pericolFotografii: Primăria Capitalei

Peste 500 de medici și asistente care tratează infectații de coronavirus sunt cazați într-un hotel de lux din București. Vorbim despre cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș, care se află în subordinea Primăriei Capitalei.

„În București, peste 500 de cadre medicale sunt cazate în spațiile puse la dispoziție temporar de Primăria Capitalei. În măsura în care vor exista noi solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiți să creștem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție”, a anunțat astăzi, 15 aprilie, Gabriela Firea, după ce a verificat modul în care sunt primiți angajații din spitale într-una dintre unitățile temporare de cazare.

Camera de hotel în care sunt cazați medicii
Camera de hotel în care sunt cazați medicii

Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Aici sunt puse la dispoziție 200 de locuri de cazare, iar în acest moment sunt ocupate 133.

Medicii și asistentele au condiții de lux: camere spațioase, cu geamuri mari, băi moderne, trei mese asigurate, în sistem bufet suedez, cu fel de fel de bunătăți, și beneficiază și de servicii de curățenie, spălătorie.

Medicii au mesele asigurate
Medicii au mesele asigurate

În București, sunt disponibile cinci hoteluri pentru cazarea temporară a personalului medical care lucrează în spitalele Babeș, Colentina, Carol Davila și Matei Balș.  

Acestea sunt situate în zone relativ centrale, apropiate de unitățile medicale unde aceștia lucrează. Trei dintre acestea au fost închiriate de Primăria Capitalei, iar alte două au fost puse la dispoziția primăriei gratuit.

În foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la Spitalul Marie Curie.

Medicii și asistentele beneficiază și de transport de la hotel

Totodată, acestora le este asigurat și transportul cu autobuzele STB, care-i ia din fața hotelului și în duce la serviciu, și retur. „Vorbim în toate aceste zile despre eroii în halate albe, despre eroii noştri care salvează vieți, dar poate de puţine ori ne gândim concret la ce sacrificii fac atât medicii, cât şi asistenţii şi asistentele mai ales în această perioadă dificilă. Peste 500 de cadre medicale din Capitală nu-și vor vedea familiile de Paște, pentru că ei lucrează direct cu pacienți Covid-19. Atunci cand ies din tură, aceștia merg în spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Capitalei - și nu acasă - pentru a-i proteja pe cei apropiați de riscul de a se contamina”, a precizat edilul Firea.

Toate facilitățile acordate cadrelor medicale din linia întâi costă Municipalitatea peste 3,5 milioane de lei.

Medicii sunt luați cu autobuzele din fața hotelului
Medicii sunt luați cu autobuzele din fața hotelului
image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net