Simulare Evaluarea Naţională: «Mă omoară emoțiile dinainte de examen!»

Ultima actualizare:

    Leon şi alţi 185.000 de elevi de clasa a VIII-a vor simula examenul de Evaluare naţională
Leon şi alţi 185.000 de elevi de clasa a VIII-a vor simula examenul de Evaluare naţională

Au mai lăsat telecomanda de la televizor, tabletele, telefoanele şi au deschis din nou manualele din clasele V-VIII. Elevii care termină anul acesta gimnaziul au luni (22 februarie) simularea examenului de Evaluare naţională.

Leon are 14 ani şi, ca toţi adolescenţii de vârsta lui, este atras de calculator. Ar sta zi şi noapte în faţa monitorului. Nu şi acum, când trebuie să participe la simularea celui mai important examen din viaţa lui, Evaluarea naţională.

”Nici nu-mi aduc aminte de când nu m-am mai uitat la televizor. Mă omoară emoţiile astea, dinainte de examen. Am uitat de calculator, tabletă, telefon, de tot. Stau şi recitesc materia studiată până acum. Trebuie să iau medie mare la examen, în vară, ca să intru la cel mai tare liceu de Mate-Info. Visul meu este să devin programator IT. Părinţii spun că sunt mulţumiţi de notele mele, doar 9 şi 10, dar vor să fie siguri că nu mă voi încurca la examenul real”, ne-a povestit Leon, elev la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Capitală.

Rezultatele din anii precedenţi arată că elevii din clasa a VIII-a nu s-au ”omorât” cu învăţatul pentru că, oricum, intră în clasa a IX-a, care este obligatorie, indiferent de media obţinută. Însă, Leon este ambiţios şi vrea să aibă rezultate excelente la Evaluarea naţională, mai ales că mediile vor conta 75% din media de admitere la liceu.

Rezultatele se dau pe 4 martie

Elevii de clasa a VIII-a sunt în focurile testărilor
Elevii de clasa a VIII-a sunt în focurile testărilor

Luni (22 februarie) este programată proba la Limba şi literatura română, iar marţi va fi testul la Matematică. Cei care au studiat în limba maternă vor mai avea o probă, la Limba şi literatura maternă, în 24 februarie. Rezultatele vor fi cunoscute în 4 martie, dar notele nu vor fi puse în catalog. Vor fi folosite de profesori, părinţi şi elevi pentru a analiza nivelul de pregătire. Examenul real este programat în perioada 27 - 29 iunie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net