Deputatul Nicolae Păun poate fi arestat preventiv

Ultima actualizare:

    Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt acuzați de mai multe fapte penaleFoto: Mediafax
Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt acuzați de mai multe fapte penaleFoto: Mediafax

Deputații Mădălin Voicu și Noclae Păun au emoții uriașe astăzi, 15 februarie. Colegii lor parlamentari vor vota cererea DNA de reținere și arestare a celor doi, acuzaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani. Prejudiciul a fost calculat la 24,22 milioane lei, bani europeni și de la buget.

UPDATE 12.05. Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaților a avizat favorabil pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Nicolae Păun.

UPDATE. Ora 11.46. Deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Mădălin Voicu, decizia fiind luată cu majoritate de voturi: 10 voturi ”pentru” și 9 voturi ”împotrivă”.

La ieşirea din sala de şedinţă, Mădălin Voicu a afirmat că avocaţii săi l-au sfătuit să nu facă declaraţii. Votul a fost secret, iar avizul comisiei juridice este consultativ, decizia finală aparţinând plenului.

Madălin Voicu şi Nicolae Păun sunt acuzați că au fraudat bani europeni destinați educației romilor. Dosarul are 19 volume de documente și stenograme pe care procurorii anticorupție le consideră sufieciente pentru a putea aresta preventiv pe cei doi. Dosarul DNA are 19 volume, însumând 4886 de pagini.

Potrivit unor surse parlamentare, dosarele conţin interceptări ale unor înjurături şi ameninţări făcute la adresa procurorilor de către Nicolae Păun.

Referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă, Mădălin Voicu a precizat joi că interceptările din dosar ce îl au drept protagonist vizează un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net