Mădălina Iacob, cel mai tânăr jurnalist acreditat la Vatican: ”Papa e un om cald și bun”

Ultima actualizare:

    Mădălina Iacob, alături de Papa Francisc în avionul care l-a adus la Bucureștifoto: arhivă personală
Mădălina Iacob, alături de Papa Francisc în avionul care l-a adus la Bucureștifoto: arhivă personală

Mădălina Iacob, reprezentanta Observatorului de la Antena 1, este cel mai tânăr reporter acreditat la Vatican, s-a aflat în avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România și a avut ocazia să stea de vorbă cu Sfântul Părinte.

La numai 25 de ani, Mădălina s-a aflat în avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România și a fost printre puținii jurnaliști care a avut șansa să stea de vorbă și să se fotografieze cu Sfântul Părinte.

“M-am pregătit foarte mult pentru acest eveniment, am citit și am urmărit multe materiale și documentare. Este fără îndoială cel mai important moment din cariera mea și totodată cel mai emoționant. Clipa în care Papa Francisc mi-a strâns mâna și mi-a spus “Pray for me!” nu o voi uita niciodată. Este un om cald și bun, exact așa cum am și citit despre el. La vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România aveam numai 5 ani și mi se pare incredibil cum azi am trăit toate aceste lucruri. Mă bucur că le-am putut aduce telespectatorilor Observator știri  despre tot ce a însemnat această vizită și că am mers împreună într-o asemenea călătorie”, a declarat Mădălina Iacob, reporterul Observator.

Citește și:

Cine a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa. Mesajul ascuns

Papa Francisc, întâmpinat de Carmen și Klaus Iohannis. Ce a făcut președintele, de emoție

Programul Papei Francisc în Bucureşti

Cele mai importante activităţi de masă la care va participa Papa Francisc la Bucureşti vor avea loc la ora 17.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde, împreună cu Patriarhul Daniel, va spune rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi va saluta mulţimea, şi la ora 18.00, la Catedrala Sf. Iosif, unde va prezida Sfânta Liturghie.

Prima zi a călătoriei apostolice se va încheia în Piaţa Ateneului, unde vor avea loc mai multe momente artistice. În Bucureşti, Papa Francisc poate fi salutat vineri, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă. Trei sute de voluntari vor asista, alături de autorităţi, cele 25.000 de persoane care s-au înscris online pentru a-l vedea pe Papa Francisc după Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif. În centrul oraşului vor fi amplasate două scene (Catedrala Sf. Iosif şi Piaţa Ateneului), 15 ecrane şi numeroase difuzoare unde va putea fi urmărit programul Papei.

În afara celor 19 sectoare dedicate pelerinilor, va exista o zonă „liberă”, de unde cei care nu s-au înscris online să poată asista la evenimentele din Piaţa Revoluţiei.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net