”Verdict final: Mădălina Manole s-a sinucis”. Asta au concluzionat anchetatorii în urmă cu cinci ani, când l-au scos din vizorul lor pe Petru Mircea, soţul artistei şi principalul suspect. Pete Klismet, un fost criminalist al FBI, îi contrazice şi vrea redeschiderea cazului.


Pe 14 iulie 2010, o ştire uluitoare a acaparat presa din România. Mădălina Manole a fost găsită moartă în vila de la Otopeni. Toţi s-au întrebat cum de a fost posibilă o asemenea tragedie, mai ales că artista era proaspătă mămică. Iar în ziua respectivă împlinea 43 de ani. Soţul ei, Petru Mircea, s-a grăbit să apară în emisiuni de televizune şi să spună că cea cu care se căsătorise în octombrie 2009 şi cu care avea un băieţel de câteva luni suferise de depresie şi avusese mai multe tentative să-şi ia viaţa. Tot el a fost primul care a spus că moartea femeii a survenit în urma sinuciderii. Ipoteza a fost întărită şi de procurori, care au stabilit că ”Fata cu părul de foc” s-a otrăvit cu Furadan, o substanţă extrem de  toxică. Iar de la presupunere la certitudine n-a mai trecut mult timp. La 11 luni de la tragedie, anchetatorii au dispus ”neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor pe numele lui Petru Mircea, întrucât decesul cântăreţei nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală”. Părinţii vedetei n-au vrut să creadă nici o secundă în această variantă, iar acum sunt şi alte voci care întăresc suspiciunea lor. „Mădălina era un fel de Madonna sau Lady Gaga! Atât de populară era în România! Era căsătorită, avea un copil şi a fost găsită într-o dimineaţă după ce s-a sinucis în mod ostentativ, prin ingerarea unei cantităţi mari de otravă extrem de toxică. Cantitatea pe care a băut-o ar fi probabil suficient de mare încât să ucidă 3 sau 4 elefanţi. Sunt 4 moduri în care poţi muri: una este din cauze naturale, a doua accidental, a treia – sinucidere şi a patra – crimă. Eu le-am exclus pe primele trei şi am fost de părere că asta nu este o sinucidere, aşa cum au susţinut ei. Asta este o crimă! Am să merg în România peste o lună, pentru a mă întâlni cu procurorul general, pentru că acest caz este unul atât de evident”, a declarat Pete Klismet, fost criminalist al FBI, la show-ul „Karas on Crime”, difuzat în SUA. Şi nu este singurul care susţine sus şi tare varianta crimei.

Mihaela Brooks, o româncă stabilită în străinătate, vorbeşte despre acelaşi lucru. Este specialistă în realizarea de profile ale criminalilor şi lucrează ca analist de investigaţii criminale. A făcut o anchetă paralelă cu cea a autorităţilor române şi a ajuns la concluzia că artista noastră a fost ucisă. Ba mai mult, la Congresul de Criminalistică din Atlanta, care a avut loc în urmă cu un an, ea a prezentat cazul în faţa mai multor criminalişti de renume de peste Ocean.„Raportul nu incriminează pe nimeni, ci adună la un loc mai multe elemente şi probe ştiintifice care conduc la concluzia că nu avem de-a face cu o sinucidere”, a declarat femeia pentru stirilekanald.ro.

Petru junior, fiul Mădălinei Manole, are acum aproape 7 ani

Merge la grădiniţă şi locuieşte cu tatăl său, în aceeaşi vilă din Otopeni unde a murit mama lui. Tatăl i-a vorbit copilului despre faptul că cea care i-a dat viaţă a plecat la Ceruri, fără să intre în amănunte, aşa cum este şi normal. ” Petru nu vrea ca cel mic  să simtă ca nu are identitate, că nu are trecut. Copilul spune mereu că mămica lui este foarte frumoasă”, au declarat surse apropiate familiei. Micuţul nu ştie, însă, prea multe despre bunicii materni, din cauza faptului că Petru Mircea nu doreşte să mai aibă vreo legătură cu aceştia. Încă de la bun început, socrii l-au acuzat că le-au ucis fiica. 

I-au făcut parastas de 6 ani separat

Părinţii cântăreţei şi Petru Mircea sunt încă la cuţite. Nici măcar la comemorarea ei nu vor să fie împreună. Anul acesta, când s-au împlinit 6 ani de la moartea tragică, Mădălina a avut parte de două parastase: unul pe 2 iulie, făcut de părinţi, şi un al doilea, pe 9 iulie, organizat de soţ. ”Am preferat să-l facem mai devreme pentru că am avut informaţii că vrea să vină şi el şi să ne strice atmosfera. Am făcut parastasul să fie frumos. Vom mai merge la cimitir, la mormântul ei, pe 14 iulie, când va fi ziua ei, cu o floare şi cu ce mai trebuie pe acolo”, mărturisea Ion Manole.

 
 
Loading...