MAE, precizări după gafa cu testarea tuturor turiștilor care merg în Grecia. Traducătorul a fost concediat

Ultima actualizare:

    Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externeFoto: arhiva personală
Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externeFoto: arhiva personală

Ministerul Afacerilor Externe a explicat, la mai mult de 12 ore de când a anunţat că testarea la intrarea în Grecia va fi obligatorie, că, ”dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen”, s-a indus ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării. Colaborarea cu cel care a făcut traducerea a încetat, iar cei responsabili din cadrul ambasadei vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi. Anunțul vine după ce Ambasada Greciei a anunțat că informațiile sunt eronate.

”În contextul informaţiilor anunţate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condiţiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă menţiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autorităţile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării”, precizează MAE joi.

Echipa responsabilă, sancționată disciplinar

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a făcut traducerea, precum şi cercetarea disciplinară şi sancţionarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informaţii.Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate obligatoriu la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate. Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intră în carantină 10 zile, iar cele vaccinate 7 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net