Maestrul Gheorghe Zamfir donează un nai pentru renovarea WC-urilor din şcoli

Ultima actualizare:

    Gheorghe Zamfir
Gheorghe Zamfir

Elevii din peste 40 de sate sărace din judeţul Timiş nu ştiu cum arată o toaletă civilizată. Grupurile sanitare din şcoli sunt nişte vase turceşti situate în fundul curţii, unde nu există apă curentă. Impresionat de situaţia copiilor, maestrul Gheroghe Zamfir sare în ajutorul lor şi donează unul dintre naiurile sale pentru strângerea de fonduri necesare renovării wc-urilor.

Inspectoratul Şcolar din Timiş a identificat 42 de sate din judeţul Timiş unde elevii se deplasează în spatele curţii ca să meargă la toaletă şi nu au apă nici să se spele pe mâini. Pare incredibil, dar astfel de cazuri există şi în alte judeţe ale ţării.

Clubul Rotary Timişoara a venit în ajutorul acestor copii şi a construit deja cinci toalete noi, în cinci sate, urmând ca în decembrie să se desfăşuare o gală pentru strângere de fonduri, pentru terminarea a încă cinci şcoli.

Aşa arată în prezent grupurile sanitare la care merg elevii din majoritatea satelor din Timiş

simeon stalpnicul png

Până acum au fost renovate cinci şcoli

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Maestrul Gheorghe Zamfir a dorit să li se alăture pentru ajutorarea copiilor. „De 40 de ani tot particip la evenimente caritabile. Dacă pot să ajut pe cineva o fac din toată inima. Majoritatea evenimentelor de acest gen au fost în străinătate. Am cântat şi pentru ajutorarea copiilor din Africa sau India, multe evenimente organizate de UNESCO", a spus Gheorghe Zamfir. Astfel, naistul va susţine un concert, pe 8 decembrie, la finalul căruia va scoate la licitaţie unul dintre istrumentele care l-au făcut celebru.

„Nu ştiu încă ce nai va fi licitat, dar oricum unul la care am cântat şi care va putea fi folosit şi de noul proprietar. Dacă nu, sper să fie măcar o amintire frumoasă de la mine", a spus a spus artistul, încântat că participă la evenimentul caritabil.

"Nu ştiu câţi bani vor da la licitaţie, ar fi bine să fie câţi mai mulţi. Eu zic că 10.000 sau de ce nu 20.000 de RON ar fi excelent, pentru copii", a adăugat Zamfir. La gală vor mai fi licitate şi echipamentele celor de la Manchester United cât şi un tricou trimis de Cristi Chivu, toate cu semnăturile sportivilor.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net