Mafia diplomelor false a ajuns și în rândul preoților. La 18 ani, un tânăr a obținut o diplomă și legitimație emise de Patriarhia Ortodoxă a Națiunilor

Ultima actualizare:

    Ionuț ChirițăFoto: adevarul.ro
Ionuț ChirițăFoto: adevarul.ro

Nu doar medici, ingineri, polițiști sau profesori au fost descoperiți că au profesat ani de zile având la bază diplome false, iată că și un preot îngroașă rândurile celor care au înșelat. Numai că, se pare că acesta a căzut, la rândul lui, în plasa unuor escroci.

La 18 ani, Ionuţ Chiriţă a îmbrăcat straiele preoțești și s-a comportat ca atare. Avea în mână o diplomă și o legitimație care atestau că a devenit preot începând cu data de 20 iulie 2019, scrie adevarul.ro. Doar că documentele sunt emise de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor, și semnate de „Arhiepiscopul şi Mitropolitul Ioan” din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Falsul preot a mers cu ”Boboteaza”

Acestea au fost actele pe care le-a prezentat Ionuț Chiriță polițiștilor gălățeni care l-au găsit pe o stradă din oraș, pe 4 ianuarie, îmbrăcat în straie preoțești. Împreună cu alți doi tineri de 17 și, respectiv, 18 ani, acesta mersese cu ”Boboteaza” în casele mai multor oameni din zonă.

Tânărul le-a spus poliţiştilor că a crezut realmente că a devenit preot, iar persoana care i-a eliberat diploma falsă l-a trimis să strângă bani ca să ridice o biserică, unde să activeze ca preot paroh. „Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, a declarat Ionuţ Chiriţă, care susţine că este o victimă în această poveste. 

Ionuț Chiriță
Ionuț Chiriță

A cerut bani pentru construcția unei biserici

„Este în mod clar o victimă. I s-a eliberat o diplomă, are legitimaţie din care reiese că este preot în această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Cei care trebuie traşi la răspundere sunt cei care au eliberat aceste acte şi nu persoanele de bună credinţă care au crezut că toată această activitate s-a desfăşurat în mod legal”, a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Ionuţ Chiriţă.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Ionuț Chiriță este anchetat pentru înşelăciune. 

Citește și: 

Spitalul din Târgoviște a avut timp de 20 de ani un psiholog fals

Cum a ajuns Laurenţiu Baranga din strungar un mare demnitar. Şeful Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, plasat în arest la domiciliu

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net