Mai avem de tras până în luna mai. Ce spune Alexandru Rafila despre al treilea val al pandemiei

Ultima actualizare:

Miercuri am avut încă o zi cu peste 6.000 de noi cazuri, încă o zi cu secţii ATI pline până la refuz. Suntem în plin val trei al pandemiei, însă această creştere nu va dura mai mult de 45 de zile, e de părere medicul Alexandru Rafila.

CNCAV anunţă că miercuri am depăşit pragul de două milioane de români vaccinaţi, iar ministrul Educaţiei aduce şi el veşti bune pentru copii şi părinţi.  

45 de zile. Atât crede Alexandru Rafila că va mai dura perioada de creştere a infectărilor cu SARS-CoV-2. Campania de vaccinare merge bine şi, dacă va continua aşa, din toamnă am putea reveni la un oarece normal. „Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa-zisul al treilea val. Iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie”, a declarat Rafila într-o intervenţie la Prima TV.


    Medicul Alexandru Rafila crede că valul trei se va domoli în următoarele 45 de zile, iar din toamnă am putea reveni la normal
Medicul Alexandru Rafila crede că valul trei se va domoli în următoarele 45 de zile, iar din toamnă am putea reveni la normal

Ar fi două condiţii de îndeplinit: capacitatea de vaccinare să crească la cel puţin 100.000 de persoane pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica; şi românii să-şi păstreze interesul pentru imunizare. „Există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează".  

Din fericire, românii îşi doresc să se vaccineze. Miercuri, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) anunţa că peste două milioane de români au fost imunizaţi până acum, jumătate dintre ei cu ambele doze. În medie, se administrează 60.000 de doze pe zi.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine şi el cu o veste bună: elevii ar putea să revină fizic în şcoli de la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Chiar dacă mai prind doar câteva săptămâni de şcoală, contează. „Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă din aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce e un mare câştig, este un câştig imens”, a declarat el la Digi24.


    Procesul de vaccinare merge bine
Procesul de vaccinare merge bine

Şi aici ar fi 4 condiţii de îndeplinit: respectarea strictă a regulilor de protecţie, testarea cu teste non-invazive, vaccinarea profesorilor şi scăderea cazurilor de infectări din ţară. „Primele trei condiţii deja le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea non-invazivă este o promisiune. Vom încheia anul acesta mai bine decât pe cel de anul trecut”, a promis Sorin Cîmpeanu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net