Mai multe șanse de vindecare pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Tratamentele pe bază de plasmă sunt folosite în multe țări în lupta cu SARS-CoV-2
Tratamentele pe bază de plasmă sunt folosite în multe țări în lupta cu SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății primește încă 32 de aparate pentru plasmafereză sub formă de donație de la o firmă privată. Cu ajutorul acestora, se colectează plasmă convalescentă de la pacienții vindecați de Covid-19 în vederea tratării pacienților infectați în stare critică.

Cele 32 de echipamente noi s-ar adăuga astfel celor 18 echipamente care au fost instalate în centrele de transfuzie sanguină din România, ajungându-se la un total de 50 de aparate de plasmafereză ce vor putea fi folosite gratuit în ţara noastră, timp de un an de zile, pentru colectarea de plasmă convalescentă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei care a făcut donaţia.

”Dacă donaţia noastră va fi acceptată, fiecare judeţ din România va putea colecta plasmă convalescentă, iar pacienţii COVID-19 din fiecare judeţ vor putea primi rapid acest tratament salvator”, potrivit reprezentanţilor firmei.

Într-un apel public, directorul firmei, Florin Hozoc, propune luarea unor măsuri concrete precum lărgirea bazinului de potenţiali donatori de plasmă prin reducerea birocraţiei care guvernează acest proces, conştientizarea sporită a publicului cu privire la importanţa donării prin derularea unei campanii oficiale, realizarea unui studiu clinic după toate canoanele medicale privind efectele terapiei cu plasmă şi susţinerea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino” din Bucureşti pentru a deveni banca de plasmă convalescentă a României.

Florin Hozoc solicită de asemenea mai buna informare a publicului în privinţa donării şi utilizării plasmei convalescente, prin date oficiale precum numărul de donatori de plasmă, cantităţile de plasmă colectate- direct prin plasmafereză şi indirect, din sângele donat, numărul de pacienţi cărora li s-a administrat terapia cu plasmă şi efectele acestei terapii- date statistice despre pacienţii vindecaţi, amelioraţi, stabilizaţi. Firma este deschisă totodată pentru a contribui şi cu alte echipamente şi materiale în susţinerea întregului proces de prelevare, testare şi utilizare a plasmei convalescente pentru pacienţii români.

Citește și:

A început colectarea de plasmă pentru tratamentul pacienților

Povestea asistentei vindecate de Covid-19, care a donat plasmă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net