Mai mulți oameni s-au așezat pe șinele de tren blocând plecarea unui tren din Gara de Nord

Ultima actualizare:

    Cinci oameni s-au așezat pe șinele de tren ca un mic protest deoarece CFR a eliberat mai multe bilete decât existau locuriFoto Observator
Cinci oameni s-au așezat pe șinele de tren ca un mic protest deoarece CFR a eliberat mai multe bilete decât existau locuriFoto Observator

Vineri dimineață, 21 decembrie, în Gara de Nord din Bucureşti mai multe persoane s-au așezat pe șinele de tren blocând plecarea unui tren. Călătorii s-au pus în faţa locomotivei pentru a împiedica garnitura să se pună în mişcare, iar acest incident s-a iscat din cauza faptului că CFR a anunțat că nu vor să suplimenteze garnitura formată doar din locomotivă și două vagoane.

 Potrivit adevărul.ro, peste 30 de persoane au rămas pe peroane cu bilete cumpărate, dar fără loc, deoarece CFR a eliberat bilete fără să verifice disponibilitatea locurilor. 

„Trenul a tras la linie cu o întârziere de 80 minute. Trebuia să plece la ora 12.00, iar la Craiova ajungea la ora 16.05. Şeful trenului le-a spus oamenilor să urce în tren aşa cum pot, chit că erau unii cu copii mici. Să se împingă ca să încapă cu toţii, cei dinăuntru să meargă în interiorul vagonului pe coridor, să facă şi celorlalţi loc. Dar nu aveai unde pune piciorul în tren, unde să te mai duci?“, spune Liana, una dintre persoanele care au avut de condus pe cineva la tren.  

Cinci călători au hotărât că cea mai bună decizie pentru a «pune lucrurile în mișcare» ar fi să se așeze pe șine, ca un mic protest, astfel au blocat plecarea unui tren. „Oamenii au făcut front comun, în faţa lipsei de respect cu care au fost trataţi. Aşa au reuşit să schimbe lucrurile, pentru c-au luat atitudinea, foarte civilizat, dar hotărâţi“, consideră Liana.  

Deși CFR a anunţat că vor suplimenta numărul de trenuri, oamenii au fost supărați și au protestat în felul lor. CFR recomandă tuturor să încerce să-și achiziționeze biletele online pentru a fluidiza mai ușor numărul de călători de la ghișee. 

”CFR Călători informează că în zilele cu trafic crescut din perioada 21 decembrie 2018 –  6 ianuarie 2019, pentru adaptarea capacităţii de transport la solicitările publicului cu prilejul sărbătorilor de iarnă, trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute din Bucureşti spre/dinspre Braşov, Cluj Napoca, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Vatra Dornei, Suceava, Iaşi, Timişoara Nord şi Constanţa vor fi suplimentate operativ”, a anunţat, vineri, CFR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net