Mai puțini bani pentru Prima Casă în 2018. Ce trebuie să știi despre program

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Intenționezi să cumperi o locuință anul acesta? ”Prima Casă” începe luna viitoare, așa că e bine să pregătiți actele din timp. Mai ales că plafonul alocat pentru 2018 este mai mic cel din anii precedenți!

Programul ”Prima casă” – varianta 2018- va debuta luna viitoare și nu va ține prea mult. Asta deoarece plafonul alocat pentru acest an este mai mic ca până acum, iar fondurile se vor termina rapid. Adică va fi o nebunie, după cum recunosc specialiștii.

Plafonul de anul acesta este de numai 2 miliarde de lei şi este cel mai mic din ultimii ani. Cu jumătate de miliard mai puţin decât anul trecut şi cu aproape un miliard mai mic decât în anul 2016. Sunt însă și vești bune: Fondul de Garantare anunţă că programul vine cu dobânzi mai mici pentru cei care se gândesc să îşi construiască o casă.

“Vorbim despre o reducere de la ROBOR la trei luni plus 2,5% la ROBOR la trei luni plus 2% pentru locuinţele construite. Ponderea construcţiilor este foarte mică în comparaţie cu achiziţia de locuinţe. Încercam să impulsionăm construcţia de locuinţe”, spune Simona Tărtăcuţă, de la Fondul de Garantare, potrivit stirileprotv.ro.

Vreți să luați un credit Prima Casă? Trebuie să știți că valoarea maximă a împrumutului este de 57.000 de euro pentru locuinţe vechi şi 66.000 de euro pentru cele noi.

Plafonul pentru Prima Casă va fi aprobat în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, iar programul ar urma să înceapă la jumătatea lunii viitoare, spun reprezentanţii fondului de garantare. Tot atunci cei interesaţi pot începe să ducă dosarele la bănci.

“Cred că nu exagerăm dacă spunem că va fi o nebunie când vor apărea fondurile, unele bănci probabil vor termina în câteva săptămâni plafonul alocat. Trebuie o rezervare, chiar un antecontract, pentru a putea apela la programul Prima Casă. Pentru cei care cumpără un imobil care nu e încă finalizat, există varianta unei scrisori de garantare”, a afirmat Liviu Andrei, broker de credite.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net