Mall în locul unde au fost împuşcaţi Ceauşeştii

Ultima actualizare:

    Construcţia va avea  o suprafaţă de  70.000 de metri pătraţi
Construcţia va avea o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi

Vă amintiţi imaginile terifiante cu Nicolae şi Elena Ceauşescu prăbuşiţi lângă zidul ciuruit de gloanţe? Era 25 decembrie 1989, după-amiază, în incinta unităţii militare 01417 din Târgovişte. După un proces sumar, “Odiosul” şi “Sinistra” au fost executaţi de un pluton alcătuit din paraşutişti. După aproape 30 de ani, în locul respectiv va fi înălţat un mall.

Forfotă, magazine, fast-food-uri şi scări rulante – adică ambianţa specifică unui mall. Totul – pe terenul unei unităţi militare dezafectate din Târgovişte. Nu e vorba însă de o cazarmă obişnuită, ci de UM 01417, unde au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, conducătorii Republicii Socialiste România.

simeon stalpnicul png

Sentinţa Tribunalului Militar Excepţional a fost executată pe 25 decembrie, ora 14.50, în cazarma din Târgovişte. Paraşutiştii din pluton au tras scurt, cu pistoalele mitralieră, fără a aştepta comanda “Foc!”, lângă zidul Corpului de Gardă. După ce au fost executaţi, Ceauşeştii au fost înveliţi în pături militare şi foi de cort şi au fost duşi în Capitală, la morga Spitalului Militar. Pe 30 decembrie 1989, “cel mai iubit fiu al poporului” şi “savanta” au fost înhumaţi la cimitirul Ghencea - Civil.

Acum, la aproape 30 de ani de la execuţie, Cristian Stan, primarul Târgoviştei,  anunţă că pe terenul fostei unităţi militare va fi construit un mall, prezentând şi macheta clădirii. “Construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 mp, urmând să asigure şi câteva sute de noi locuri de muncă”, explică edilul. Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta companiei P.K. GRIZZLY SRL, cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru terenul respectiv.Societatea e membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experienţă în domeniul dezvoltării acestui tip de investiţii (50 de centre comerciale), având şi cinci proiecte internaţionale (două în Bulgaria, două în Slovenia şi unul în Polonia). Perioada de execuţie e de doi ani, iar bugetul estimat pentru realizarea investiţiei e de 227 milioane lei (fără TVA). Terenul şi clădirile fostei unităţi militare din zona Gării Târgovişte sunt acum în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăsesc stadionul, un parc şi alte construcţii.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net