Mama care și-a omorât în bătaie fiul de numai 9 ani, în Cluj, condamnată la 23 de ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Mama criminală a fost arestată anul trecutFoto: adevarul.ro
Mama criminală a fost arestată anul trecutFoto: adevarul.ro

Pedeapsă exemplară pentru Sonia Maria Alb, femeia din Cluj care şi-a omorât copilul de 9 ani în bătaie. Criminala va sta în puşcărie 23 de ani şi 3 luni, fiind găsită vinovată pentru omor calificat, loviri și relele tratamente aplicate minorului.

Sentința pronunțată de Tribunalul Cluj arată că femeia a acționat în deplinătatea facultăților mintale. Ea se află după gratii din 7 iulie 2019, acest interval fiindu-i scăzut din pedeapsa finală. Judecătorii au mai decis confiscarea bucăţilor din coada de mătură folosite de Sonia Alb în bătaia aplicată copilului. Totodată, va trebui să plătească 8.000 de euro Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv 8.000 de euro Spitaluluil Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, scrie adevarul.ro.

Avea trupul plin de vânătăi 

Luca (9 ani) a fost găsit mort în 6 iulie 2019, iar necropsia a arătat că decesul micuţului a survenit ca urmare a loviturilor primite. Cazul a îngrozit o țară întreagă, mai ales că trupul micuțului era plin de vânătăi, despre care s-a aflat ulterior că au fost cauzate de propria mamă și de fratele cel mare, la îndemnul mamei.

Și-a pus celilalți copii să-l bată pe Luca

Cearta a început în după-masa zilei de 6 iulie, între Luca, băieţelul omorât, şi fratele lui mai mare. „În loc să intervină între aceştia, din cauza unor probleme invocate de inculpată cu privire la situaţia lui Luca, respectiv că începuse să fure, i-a indicat fiului ei cel mare, C., să îl bată pe L.”, se artă în document. Fiul cel mare i-a dat o palmă fratelui său, dar „deoarece acesta a început să mintă, inculpata s-a simţit provocată, astfel că a luat o o coadă de mătură şi l-a lovit pe fiul ei, Luca, de două ori în zona capului. În urma celei de-a doua lovituri, aceasta fiind extrem de puternică, coada măturii s-a rupt, iar cu bucata rămasă i-a mai aplicat fiului ei o lovitură în zona umărului.”

Lovit cu ghetele cu crampoane

Calvarul copilului nu s-a terminat aici. Mama i-a pus pe cei doi fraţi să-l pedepsească pe Luca. Astfel, unul l-a ţinut cu mâinile la spate, iar celălalt a început să-l lovească cu „o bucată de lemn, cu mâinile şi picioarele asupra întregului corp al victimei, la nimereală”. În acest moment, în bucătărie a intrat concubinul inculpatei, care, la rugăminţile lui Luca şi văzând că acesta este lovit cu pumnul în cap, le-a cerut fraţilor să înceteze bătaia. A intervenit însă mama copiilor, care i-a îndemnat să continue. „Potrivit inculpatei, agresiunea din bucătărie a durat 10 minute, iar apoi C. a întrebat-o pe inculpată dacă poate să încalţe ghetele de fotbal din hol, cu crampoane, să continue loviturile pentru că îl dureau picioarele să îl tot lovească pe fratele său. Inculpata i-a permis, spunându-i să dea în fratele său deoarece nu moare, astfel că în timp ce acesta a ajuns pe hol, cu intenţia de a merge la baie, s-au reluat agresiunile, de data asta şi mai violente ale fratelui său.”.

L-a îndemnat să-şi „calce în picioare fratele”

În tot acest timp, mama a asistat la toată agresiunea fiului celui mare asupra fiului mai mic, îndemnându-l pe cel mare să-l agreseze continuu. ”A observat ferocitatea cu care agresorul îşi lovea victima, pe fratele său, acte de violenţă asupra capului, trunchiului şi membrelor, ba chiar l-a şi călcat şi apăsat cu tărie cu picioarele pe tot corpul în timp ce victima era la pământ, rămânând urme de crampoane ale ghetelor de fotbal. Singura acţiune a inculpatei a fost de a-i spune fiului ei agresor să nu îl mai lovească la cap, dar în concret nu a făcut nimic pentru stoparea agresiunii, a rămas pasivă”, se arată în motivare.

Îşi punea copiii să se bată între ei  

În motivare se arată că Sonia Maria Alb, care a crescut la orfelinat, şi-a obişnuit copiii cu un asemenea comportament barbar. Își mai lovea copiii, dar de cele mai multe ori îşi punea copiii să se bată între ei, motivând că şi ea, la rândul ei, a fost bătută crescând la casa de copii. Concubinul a rămas şi acesta pasiv în bucătărie, deoarece îi spusese să „îşi vadă de treabă deoarece sunt copiii ei”. Acesta a și plecat de acasă timp de jumătate de oră.

L-a lăsat să moară acasă

După ce s-a încheiat bătaia, femeia l-a luat pe copil de jos și l-a dus în baie, unde l-a udat cu apă rece şi i-a pus gheaţă. „Apoi l-a dus pe fiul agresat, ajutându-l să se deplaseze în camera mare, unde l-a aşezat pe jos, pe parchet în faţa uşii. A observat cum începe să devină tot mai rece, dar nu a anunţat echipajele medicale, ba chiar s-a opus la iniţiativa martorului de a apela 112, astfel că martorul a întrerupt primul apel. Martorul a mers şi l-a ridicat de pe podea pe L. şi l-a aşezat în pat, observând că devine tot mai rece, după care a apelat 112”, se mai arată în motivare.

La faţa locului au sosit echipajele medicale şi cele de poliţie, care au constatat decesul minorului. Ceilalți doi copii ai femeii au fost duşi la UPU, unde pe corpul unuia dintre ei s-au descoperit multiple leziuni traumatice. Sonia Maria Alb şi-a recunoascut fapta, şi-a asumat ceea ce a făcut şi a susţinut că doreşte să meargă în penitenciar. 

Citește și: 

Un copil de 9 ani din Maramureş, ucis de mama sa în somn? Ce spun anchetatorii

Tatăl din Cluj care și-a ucis copilul de 8 ani susține că a vrut să se sinucidă, dar nu a avut curaj!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net