Mama Luizei, după prelevarea probelor ADN: «Am fost forțată și umilită»

Ultima actualizare:

    Mama Luizei Melencu acuză autoritățile că au obligat-o să ofere noile probe ADN și că au umilit-o în timpul procesului de prelevare Foto: Captură Video
Mama Luizei Melencu acuză autoritățile că au obligat-o să ofere noile probe ADN și că au umilit-o în timpul procesului de prelevare Foto: Captură Video

Mama Luizei Melencu s-a prezentat în decursul zilei de luni, 30 septembrie, pentru prelevarea de noi probe ADN, după ce a fost somată de autorități. Inițial Monica Melencu a refuzat să mai ofere probe biologice, de teama ca autoritățile să nu le planteze pe fragmentele osoase deja găsite și să încheie cazul fiicei sale.

Mama Luizei Melencu s-a prezentat luni dimineață la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti, pentru a-i fi recoltate noi probe ADN. La ieșirea din instituție, mama Luizei a declarat că a fost forțată să dea probele și că autoritățile au umilit-o.

Mama Luizei Melencu, primele declarații după ce i-au fost prelevate probele ADN

„Am fost forțată să dau probele ADN. Am fost umilită.  Mi s-au spus niște reguli, când acest domn nu l-a lăsat pe acel domn care trebuia să ne ia testele să ne explice despre ce este vorba, pur și simplu, s-a înfuriat și a zis că mă ia cu forța. Am fost obligată pur și simplu. Am fost umiliți, m-am răzgândit și n-am vrut să dau probe. Nu-mi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce e vorba, acel comisar a luat foc și pur și simplu m-a amenințat”, a spus mama Luizei. 

„Nu avem încredere în specialiștii de la FBI. N-am avut înțelegere”, a spus și bunicul Luizei, care s-a externat din spital pentru a fi alături de familie în aceste momente grele. Și sora Monicăi Melecu, a făcut declarații în decursul zilei de luni. „Ne-am confruntat toţi în familie şi ne-am decis că e bine să dea (probele – n.r.). Nu suntem convinşi de aceste probe vor rezolva ceva. (..). Am decis în familie şi am zis că e cazul să vină pentru că e vorba de nepoata mea şi să vedem ce se întâmplă la urma urmei, să aflăm adevărul”, a spus Cătălina Iordache, sora mamei Luizei, potrivit Mediafax.

Familia Melencu nu are încredere în expertiza ADN

Aceasta a mai spus că familia nu are, însă, încredere în analizarea ADN-ului de către FBI din cauza eventualelor legături cu americanii de la Deveselu. „Nu avem încredere pentru că cei din SUA noi spunem că sunt pe mână cu cei de la Deveselu”, a spus mătuşa Luizei Melencu.

Mama Luizei Melencu a anunțat sâmbătă că acceptă să îi fie prelevate noi probe ADN, după ce, în urma refuzului său inițial, la locuința sa a avut loc o intervenție cu jandarmii pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Femeia a primit și o amendă usturătoare pentru că a refuzat în primă fază să ofere noi probe ADN „Am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București, pentru că nu am posibilități. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistem și trebuie să cedăm la acest moment”, a declarat mama Luizei Melencu.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net