Mama poliţistului Bogdan Gigină, decedat în urmă cu cinci ani, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea, a scris sâmbătă, pe Facebook, un mesaj dureros. Au trecut 5 ani de la tragedie, iar familia este încă înfrântă de durere.


”Azi te comemoram, băiatul meu. Au trecut cinci ani de când mama nu ţi-a mai auzit glasul, nu ţi-a văzut fețișoara, nu am mai făcut lucruri împreună... cinci ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă.. Te iubim, Cosmin, până la sfârșit şi dincolo de el!”, a scris pe Facebook mama poliţistului Gigină Bogdan-Cosmin.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

politistul-bogdan-gigina.jpg

Polițistul Bogdan Gigină a murit la 28 de ani
Polițistul Bogdan Gigină a murit la 28 de ani

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2018, pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. Conform DNA, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus - cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către poliţia rutieră - însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliţie rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, el şi-a conferit, în mod discreţionar, "drepturi” neprevăzute de cadrul legal, "drepturi” a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit, şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de poliţie rutieră să se facă în regim de viteză sporită. 

carmen-gigina-mama-politistului-bogdan-gigina-la-inmormantare.jpg

Carmen Gigină, sfârșită la înmormântarea fiului ei, Bogdan Gigină
Carmen Gigină, sfârșită la înmormântarea fiului ei, Bogdan Gigină

Ce spun procurorii în rechizitoriu despre vinovăția lui Gabriel Oprea

În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", afirmă procurorii DNA în rechizitoriu.

bogdan-gigina-gabriel-oprea.jpg

bogdan gigina si gabriel oprea
Bogdan Gigină a murit la 20 octombrie 2015, în timpul unei misiuni de însoțire a ministrului de Interne de atunci, Gabriel Oprea
foto: arhiva Click!

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi. În ceea ce-l priveşte pe Gabriel Oprea este vorba despre însoţirea sa de către poliţişti rutieri, iar în cazul lui Petre Mazilu şi al firmei pe care o administra, lucrările făcute la carosabil.

În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, însă decizia nu a fost definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel. Anul, acesta, în 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşşti a decis că dosarul este întocmit legal, astfel că procesul poate începe. Părinţii lui Bogdan Gigină au cerut în repetate rânduri urgentarea dosarului.

Citește și:

Tatăl polițistului Bogdan Gigină, în lacrimi la Curtea de Apel:”Este momentul să înceapă judecata”

Monument pentru polițistul Bogdan Gigină. Părinții îl plâng neîncetat.”Avem sufletul încărcat de dor de tine”

 
 
Loading...
Citeste tot despre: