Mămici, staţi liniştite! Sunt bani la buget pentru indemnizaţii

Ultima actualizare:

Ministrul Muncii a declarat la Digi24 că Guvernul Cioloș nu va tăia indemnizațiile pentru creșterea copilului și că nici nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizații. Precizările lui Dragoș Pîslaru vin în condițiile în care Ministerul Muncii a anunțat, luni, că numai 0,2% dintre beneficiarii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 de persoane, consumă o treime din bugetul alocat pentru indemnizații.

„Parlamentul a decis eliminarea plafonului. Decizia Parlamentului noi am preluat-o în condițiile în care natalitatea suferă în România și avem nevoie de stimularea natalității. Avem un prim bilanț și era important pentru noi să vedem consecințele. Parlamentul care a adoptat această legislație este cel care ar trebui să se uite și să vadă care sunt consecințe. În calitate de Guvern, noi nu vom corecta legislația printr-o ordonanță, Parlamentul trebuie să găsească o soluție. Nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizații. Noi am expus o realitate. Noi am evidențiat că am ieșit din estimarea de buget. Am prezentat cifrele și am propus o dezbatere în societate așa cum este firesc. Acest Guvern nu va tăia și nu va plafona nimic”, a spus ministrul.

Ministrul Muncii a precizat că până la sfârșitul anului vor putea fi plătite indemnizațiile pentru creșterea copilului fără o rectificare bugetară suplimentară și fără a fi afectate alte categorii.

Statistica Ministerului Muncii pentru luna iulie arată că 0,2 % dintre beneficiarii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 de persoane, consumă o treime din bugetul alocat indemnizațiilor.

Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului a fost încasată în judeţul Sibiu - aproape 160.000 de lei. Oficialii ministerului spun că în numai o lună de la eliminarea plafonului pentru indemnizaţii, „se înregistrează un dezechilibru în distribuirea banilor şi că situaţia trebuie dezbătută public”.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net