Demis pentru că a transformat spitalul pe care-l conducea în propria moşie, Florin Secureanu era un munte de generozitate cu prietenii şi protejaţii săi. Pe banii spitalui. O nouă anchetă a echipei lui Cătălin Tolontan ne arată cum îşi bătea joc de fondurile publice managerul de la Malaxa.


Poate vă întrebaţi de ce nu aveţi niciodată loc într-un spital de stat. Sau poate vă şochează când medicii vă pun să vă cumpăraţi singuri medicamentele ori pansamentul pentru operaţie. Ei bine, asta se întâmplă fiindcă fiecare spital de stat de la noi are cel puţin un Florin Secureanu, adică o lipitoare care trăieşte pe spinarea celorlalţi. Dacă în ziarul de ieri aţi citit cum i-a cumpărat iubitei bijuterii din fondurile spitalului, azi aflaţi că Secureanu era la fel de generos şi cu alte persoane de sex feminin. Conform tolo.ro, managerul de la Malaxa mai avea o protejată, pe care o răsfăţa pe bani publici.

mirela_toma.jpg

mirela toma
„Nepoata” lui, Mirela Toma, una din beneficiarele serviciului medical gratuit de la Malaxa
foto: Tolo.ro

 

Mirela Toma (36 de ani), pe care Secureanu o alinta „nepoţica”, a beneficiat de operaţie de înfrumuseţare, decontată de CNAS, deşi intervenţia nu se impunea ca urmare a unui diagnostic.

malaxa_vrabi.jpg

vrabi
Pe iubita lui, Eugenia Chiriac, o scotea adesea în lume

 

Concret, nepoatei managerului i s-a introdus un balon intragastric, care să-i ocupe două treimi din stomac. Adică să nu mai mănânce ca apucata şi, în final, să piardă în greutate. Balonul respectiv, care costă 6.000 de lei, a fost plătit de spital. Cu tot cu intervenţie, nota de plată a ajuns la 8.000 de lei, bani pe care nepoţica trebuia să-i achite din buzunar. 

Operaţie la privat plătită de stat

Sistemul decontărilor ilegale funcţioneză de minune la Malaxa şi când vine vorba de operaţii realizate în unităţile private. Cu doar două săptămâni inainte de izbucnirea scandalului de corupţie, managerul-vrăjitor de la Malaxa a produs o gaură de 25.000 de lei în bugetul propriului spital pentru a o opera pe inimă pe mătuşa iubitei sale. Intervenţia a avut loc la Centrul medical Monza din Capitală, o instituţie privată, dar a fost plătită de spitalul de stat Malaxa. Clinica privată nu are contract cu Casa de Sănătate Bucureşti pentru decontarea serviciilor medicale cardiovasculare, însă Malaxa da. Astfel că instituţia de stat a trimis factura primită de la Monza spre decontare Casei de Sănătate.

Ce avere are Secureanu

Averea fostului manager e luată la puricat de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii vor să afle dacă acesta deţine şi bunuri pe care nu le-a declarat sau dacă cele pe care le are sunt nejustificate. Acum, Secureanu declară că deţine trei terenuri intravilane în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa (coproprietate cu fosta nevastă); patru terenuri agricole în judeţul Mureş; o casă de 321 mp şi un apartament de 59,51 mp în Bucureşti; două apartamente în Târgu Ocna şi în Târgovişte; un autoturism Rover 620 şi bijuterii şi tablouri în valoare totală de 11.000 €. Conform unui angajat care nu-l are la inimă, Secureanu şi-a cumpărat şi un pian, pe banii spitalului, instrument care tronează în sufrageria sa de acasă. 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: