Managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalașcu, a demisionat, după ce un bărbat internat a ucis și rănit mai mulți pacienți. Anunțul a fost făcut, luni (19 august), de ministrul Sănătății Sorina Pintea, care a precizat că a fost înregistrat și un al cincilea deces în acest caz, al unei paciente de 88 de ani.


Ministrul Sănătății a criticat proasta organizare şi faptul că managerul instituției nu şi-a respectat atribuţiile. Conducerea spitalului va fi asigurată, pentru moment, de către directorul financiar. Sorina Pintea a mai anunţat că vor fi făcute controale şi la secţiile externe ale Spitalului Săpoca, cele de la Ojasca şi de la Nifon, relatează news.ro.

„Din păcate vorbim despre cinci decese, pentru că unul dintre pacienţii aflaţi la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple co-morbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute. (...) În ultimii doi ani au fost depuse două rapoarte de agresiune. Sunt caiete de incidente pe secţii. Legislaţia spune că după fiecare incident de acest gen se face o prezentare a cazului, ni s-a spus că s-au luat măsuri, am cerut dovada, nu există. Pot crede că nu s-a făcut”, a declarat Sorina Pintea. 

Doar trei angajați se aflau în spital la momentul tragediei

Cinci persoane au murit şi nouă au fost rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău. Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au spus că personalul este insuficient. În weekend, la spital lucrau o asistentă, un instructor şi o infirmieră. Aceștia supravegheau 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal.

 

Citește și

VIDEO Cine este criminalul de la spitalul din Săpoca. Ce spune mama lui

Cum a fost prins criminalul de la Săpoca. Bărbatul a încercat să fugă din spital și a fost sedat

Loading...
Citeste tot despre: