«Mânăreşti» kilometrajul? Faci puşcărie!

Ultima actualizare:

    Un proiect de lege prevede pedepse aspre  pentru cei care falsifică istoricul unei maşini
Un proiect de lege prevede pedepse aspre pentru cei care falsifică istoricul unei maşini

Dai kilometrajul maşinilor înapoi, modifici istoricul reviziilor, al reparaţiilor sau al accidentelor rutiere? Stai la puşcărie între doi şi cinci ani! Asta prevede un proiect de lege depus de un grup de parlamentari PNL.

Piaţa auto second-hand este invadată de autoturisme măsluite. Pe bord apar kilometri puţini, dar, în realitate, maşinile sunt alergate la greu. Conform estimărilor celor de la inspectorauto.ro, circa 80% din maşinile la mâna a doua aflate la vânzare în România au intervenţii asupra kilometrajului, ceea ce duce la un nivel ridicat al înşelăciunii. Mai mult decât atât, există cazuri în care autovehiculele au kilometri daţi înapoi de două-trei ori, o dată cu fiecare schimbare de proprietar. ”Avem în faţă atât problema, cât şi un model viabil de combatere a fenomenului de dare a kilometrajului înapoi. Întrebarea este dacă Guvernul României şi Registrul Auto Român vor să ţină cont de aceste realităţi şi să încerce să rezolve această problemă”, declarat Mihai Cune, director general la inspectorauto.ro. Parlamentarii au luat act de acest fenomen şi propun pedepse drastice, care se regăsesc într-un proiect de lege. Iniţiativa completează Codul penal cu infracţiunea de înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor.“Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune, independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ. Iniţiatorii susţin că urmăresc astfel să descurajeze tranzacţiile cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice. Dacă se va transforma în lege, samsarii prinşi că măsluiesc maşinile riscă să stea după gratii între 2 şi 5 ani.

Sărbătorile vin cu ieftiniri la pompă

Veşti bune pentru şoferi! Preţurile carburanţilor sunt în scădere şi au ajuns la minime record ale ultimilor ani. Pe fondul ieftinirii barilului de ţiţei, dar şi datorită cotaţiilor valutare, preţurile la pompe sunt acum chiar şi cu 1 leu mai mici decât în urmă cu câteva luni. În Bucureşti, cel mai ieftin litru de motorină costa ieri 4,6 lei, în timp ce în ţară acesta ajunsele chiar şi la 4,5 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net