MApN respinge acuzația lui Voiculescu, potrivit căreia decesele de COVID nu ar fi raportate corect

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătățiifoto: Inquam Photos
Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătățiifoto: Inquam Photos

După ce fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat că sunt diferențe de raportare a numărului de decese de COVID, Ministerul Apărării Naționale a replicat într-un comunicat că decesele au fost centralizate și raportate conform legii.

„Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, arată Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă remis luni, 19 aprilie.

„Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, se arată în comunicatul MApN.

Vlad Voiculescu a vorbit luni, 19 aprilie, într-o emisiune la Europa FM, despre diferențele de raportare a numărului de decese de COVID. Prima oară când Vlad Voiculescu a susținut că în România „există diferențe fundamentale între numărul real de decese COVID și cel raportat” a fost pe 16 aprilie, la prima conferință de presă de după revocarea sa din funcția de ministru al Sănătății. De asemenea, și Ministerul Sănătății a oferit o replică în acest sens. 

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net