Marcel Ciolacu: "Mergem la Cotroceni cu Alexandru Rafila propunere de premier"

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu, șeful PSDfoto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, șeful PSDfoto: Inquam Photos

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat din nou că Partidul Social Democrat va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier în persoana lui Alexandru Rafila. Anunțul vine după ce Ludovic Orban a anunțat că-și dă demisia din funcția de prim-ministru. În urmă cu doar o zi, Marcel Ciolacu preciza că PSD are patru nume de premier și că el nu se află printre propuneri.

Ciolacu a spus că președintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să cheme partidele la consultări. Liderul PSD a confirmat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni și va înainta președintelui drept propunere de premier pe medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. 

„Noi aşteptăm rezultatele oficiale şi din acel moment aşteptăm respectarea Constituţiei şi preşedintele să cheme partidele la consultări. Am să le propun colegilor miercuri sau joi cel târziu, în funcţie de cum vor fi anunţate rezultatele finale, ca să mergem la Cotroceni cu domnul Alexandru Rafila pentru funcţia de premier”, a declarat Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Marcel Ciolacu despre demisia lui Orban: "Gest de iresponsabilitate, nu de bărbăție"

Marcel Ciolacu a criticat demisia premierului Ludovic Orban, care a anunțat luni seara că își depune mandatul. 

„Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. (...) Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat. Ce a făcut Orban este impardonabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net