Marcel Ciolacu, susținut de PSD și ALDE, este noul președinte al Camerei Deputaților

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputațilorfoto: arhiva Click!
Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputațilorfoto: arhiva Click!

Or fi pierdut PSD și ALDE alegerile europarlamentare, dar au reușit să-și păstreze majoritatea în Parlament. Cel puțin asta arată victoria obținută de reprezentantul PSD Marcel Ciolacu în cursa pentru șefia Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a câștigat votul pentru președinția Camerei Deputaților, cu 172 de voturi. Social-democratul a intrat în cursă alături de Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, și de Kelemen Hunor, susținut de UDMR. Raluca Turcan a obținut 100 de voturi, în vreme ce candidatul susținut de UDMR a fost votat de 20 de deputați.

”Am făcut multe greșeli care ne-au costat. Nu putem să ne jucăm cu cuvântul de democrație. Un guvern îl răstorni democratic prin moțiune de cenzură. Mulțumesc grupului PSD că m-a nominalizat. Eu în politică nu am avut niciodată dușmani, am avut adversari politici”, a declarat Ciolacu d ela tribuna Camerei Deputaților, înainte de votul final.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, în pușcărie pentru 3 ani și 6 luni

Poziția celui de al treilea om în stat a fost declarată miercuri vacantă, oficial, în plenul Camerei Deputaților, după ce Liviu Dragnea a ajuns după gratii, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni d epușcărie în dosarul angajărilor fictive. În cursă au intrat liberala Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, PSD-ALDE l-au propus pe Marcel Ciolacu, iar UDMR a anunțat că îl susține pe Kelemen Hunor.

Pentru validarea unui nou președinte era nevoie de majoritate parlamentară pe care, în prezent, nici Coaliția, nici Opoziția nu o au. În acest context s-au declanșat negocierile cu Minoritățile și grupul deputaților independenți controlați de Victor Ponta.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net