Marcel Vela: «Au existat abuzuri din partea Poliției, dar nu le tolerez »

Ultima actualizare:

    Marcel Vela a declarat că nu va accepta abuzurile făcute de Poliție în timpul stării de urgențăfoto: Facebook
Marcel Vela a declarat că nu va accepta abuzurile făcute de Poliție în timpul stării de urgențăfoto: Facebook

"Nu tolerez abuzurile", a spus Marcel Vela cu referire la momentele în care polițiștii au făcut exces de zel sau nu au știut cum să gestioneze anumite situații și au preferat să de amenzi. Ministrul de Interne a răspuns astfel sesizărilor cetățenilor făcute pe perioada stării de urgență, care susțin că au fost amendați pe nedrept. Acesta promite că cei care au făcut abuzuri vor fi sancționați.

”Nu tolerez abuzurile. Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile. Așadar, am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți oameni, sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt în operativ în teren, că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile.Este o muncă titanică la nivel național și cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”, a declarat Vela pentru RFI.

Ministrul de Interne le recomandă celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare: ”Fiecare cetățean care se simte, eu știu, nedreptățit poate face două lucruri: să ne sesizeze pe noi în legătură cu o amendă sau așa cum am sesizat din media, atunci când s-au întâmplat, ne-am autosesizat și lucrul doi pe care poate să-l facă un cetățean după ce ne sesizează pe noi direct este să conteste amenda în instanță și un judecător va evalua dacă s-a greșit sau nu atunci când i s-a întocmit procesul verbal”.

Marcel Vela: "Abuzurile sunt anchetate"

Ministrul de Interne spune că abuzurile sunt anchetate: ”Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele județene, fie că au fost amendați de Poliție sau de Jandarmerie, Poliția de Frontieră. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective. Vă dau un exemplu: la Timișoara, Poliția Locală a amendat un fotoreporter de la Agerpres sau la Oțelu Roșu, o vânzătoare care era la serviciu, dar căreia i s-a imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverință de la serviciu și polițistul local respectiv a greșit sau eu știu ce s-a întâmplat acolo. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine. Adică la Polițiile Locale am trimis sesizări la primari, la Poliția Națională, Jandarmerie, Poliția de Frontieră au fost făcute controale de către inspectoratele județene și de către Corpul de Control al ministrului, respectiv cei care sunt la dispoziția inspectorului general al Poliției Române, pentru că și dânsul are o echipă de control acolo”.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net