Marian Iordache, fostul primar al Medgidiei, înmormântat marţi. Mesajul lui ÎPS Teodosie

Ultima actualizare:
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia, va fi condus azi pe ultimul drum. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a murit duminică seara, după ce s-a înecat în timpul mesei. Slujba de înhumare va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Marian Iordache (59 ani), fost primar al Medgidiei timp de două mandate, consilier judeţean PNL şi consilier personal al primarului din Cernavodă, a murit duminică, 13 septembrie, după ce s-a înecat cu mâncare. În semn de doliu pentru cel care era candidat din nou pe liste pentru Consiliul Judeţean, PNL Constanţa a decis să suspende campania electorală timp de două zile.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, își exprimă regretele printr-un comunicat anunțat pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei, și anunță că slujba de înmormântare are loc azi, 15 septembrie.


    ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisuluifoto: Inquam Photos
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisuluifoto: Inquam Photos

Comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului

"Vestea mutării fulgerătoare din această viață a domnului Marian Iordache a copleșit cu surprindere și mâhnire pe clericii, monahii și credincioșii care l-au cunoscut, din Arhiepiscopia Tomisului.Având viața împodobită cu ales nume, al Maicii Domnului, a demonstrat că este un vrednic fiu al acesteia, urmându-i cu credința și cu fapta.A fost membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului și apropiat credincios al Bisericii, atât pe linie instituțională, în calitățile oficiale pe care le-a deținut, cât și pe linie personală, fiind un suflet cald și empatic atât față de comunitatea pe care a condus-o și reprezentat-o cu demnitate și onoare, cât și față de aproapele.A fost o personalitate a municipiului Medgidia și a județului Constanța și un model de umanitate și rafinament. Oricine l-a cunoscut vedea pe chipul său un zâmbet plin de harismă, cu care te cucerea. Omenia cu care te întâmpina era un ospăț duhovnicesc, care îți dădea nădejde, pace și optimism.Deși a plecat brusc și dureros dintre noi, tuturor ne-a lăsat în suflet amintirea unui om blând, generos și implicat, dar și un dor nestins de a-l revedea.Îl vom purta permanent în rugăciunile noastre, atât din dragostea ce i-o datorăm, cât și ca recunoștință pentru că ne-a purtat cu drag în inima lui.Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească întru Împărăția Sa Cerească, așezându-l în ceata drepților și a iubitorilor de oameni.Condoleanțe familiei și apropiaților, greu încercați în aceste clipe. Veșnica lui pomenire!"

Slujba de înhumare va fi oficiată de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, azi, 15. 09. 2020, la biserica „Sf. Petru și Pavel” din Medgidia (catedrala orașului). De la ora 8.00, ÎPS Teodosie a săvârșit Sf. Liturghie, iar de la ora 11:00, slujba propriu-zisă de înhumare.

Cum s-a petrecut tragedia

Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică seara după ce s-a înecat în timpul mesei, cel mai probabil cu o bucată de pepene. Dr. Claudia Tatarici, purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Constanţa, a declarat că pacientul s-a înecat cu bol alimentar, iar soţia sa, care a sunat la 112, i-a efectuat manevra Heimlich, asistată telefonic de operatoarea din dispeceratul SAJ, anunță News.ro. Un echipaj de paramedici din Medgidia a mers imediat la faţa locului, dar Marian Iordache se afla deja în stop cardio-respirator, cianotic.

Citește și:

Cum ajuţi pe cineva care s-a înecat cu mâncare

Ce să faci dacă te-ai înecat cu mâncarea și cum să acorzi primul ajutor altora în astfel de situații. Reguli simple care pot salva viața

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net