Probele recoltate în urma tragicului accident în care un tânăr de 25 de ani, tatăl a doi copii, și-a pierdut viața, arată că cel ce a fost stabilit drept vinovatul coliziunii celor două autoturisme, Mario Iorgulescu, consumase alcool și avea alcoolemie mare în momentul producerii nefericitului incident.


Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), băuse și după se urcase la volan, testele de alcoolemie arătând că acesta era băut în momentul în care a produs accidentul rutier în care a murit un tânăr de 25 de ani, Dani Vicol. 

Mario Iorgulescu sub influența alcoolului când a produs accidentul

Conform celor două probe recoltate după accident, acesta avea 0,80 g/l alcool pur în sânge, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Astfel, după ce își va reveni din starea critică în care se află momentan, tânărul fiind în continuare internat în spitalul Elias din Capitală, acesta riscă să fie acuzat si de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. Mario are deja deschis pe numele său un dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma accidentului, și nici în trecut fiul președintelui LPF nu se înțelegea bine cu legea. Acesta a fost acuzat cu ani în urmă de răpire și sechestrare, fiind, de asemenea, implicat în mai multe scandaluri authtone

Filmul accidentului în urma căruia un tânăr a murit, iar Mario Iorgulescu e în stare gravă la spital

A existat încă de la început zvonul potrivit căruia Mario Iorgulescu ar fi fost beat când a comis accidentul. Tânărul publicase pe rețelele de socializare câteva imagini care arătau cum s-a distrat în noaptea tragediei, acesta pozându-se în timp ce se juca poker cu prietenii, iar pe masă apăreau mai multe pahare de vin. 

mario-iorgulescu-poker.jpg

Mario se întorcea de la poker în noaptea producerii accidentului
Foto: Arhivă personală

După ce s-a terminat distracția și Mario a părăsit locația respectivă, la un moment dat tânărul de 24 de ani a pierdut controlul noii sale mașini, un Aston Martin DBS, și a pătruns pe contrasens, spulberând un alt autoturism condus de un alt tânăr de 25 de ani care, în urma accidentului, a murit. Acesta din urmă era tatăl a două fetițe. 

Sancţiunile pentru cei care consuma alcool şi se urcă la volan

O alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Conform legislatiei din Romania, şoferii care sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. 

 

 

 

 

 

Loading...