Marius Budăi: ”Toate pensiile vor creşte de la 1 septembrie, mai puţin pensiile speciale”

Ultima actualizare:

    Marius Budăi: ”Aşa cum am promis, punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de leiFOTO: adevarul.ro
Marius Budăi: ”Aşa cum am promis, punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de leiFOTO: adevarul.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 12 august, pentru „Adevărul” că, începând cu data de 1 septembrie, toate pensiile bazate pe contributivitate vor fi majorate, mai puţin pensiile speciale. Iată cum vor crește pensiile a milioane de români!

Guvernanții ne tot spun că punctul de pensie va crește de la 1 septembrie, iar cârcotașii spun că nu sunt bani de pensii până la sfârșitul anului.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat ziarului ”Adevărul” cum vor crește pensiile de la 1 septembrie.

Marius Budăi: ”Aşa cum am promis, punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de lei, ceea ce va aduce o creştere a tuturor celor aproape 5 milioane de pensii din România”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la solicitarea „Adevărul”.

Întrebat dacă şi pensiile speciale vor fi majorate, ministrul Marius Budăi a spus că acestea nu vor creşte, pentru că majorarea punctului de pensie se referă doar la pensiile bazate pe contributivitate.

Cum vor crește pensiile de la 1 septembrie

La finalul lunii iunie, 4,67 milioane de pensionari încasau, în medie, 1.188 lei, cu 1 leu mai mult decât în luna mai, potrivit ultimelor statistici furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice, scrie adevarul.ro.

Punctul de pensie va creşte etapizat până în anul 2021, când va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.

Astfel, în 2019 va fi de 1.265 de lei, în 2020 - 1.775 de lei şi în 2021 - 1.875 de lei.

Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Numărul beneficiarilor de pensii speciale a crescut în iunie, faţă de luna mai, ajungând la 9.312, faţă de 9.303, cât erau în luna mai, creşteri fiind înregistrate şi din punct de vedere al sumelor.

Cât de mari sunt pensiile speciale

  • Pensiile magistraţilor au ajuns la 18.225 lei, de la 18.180 lei în luna mai.
  • Din datele CNPP pe luna iunie, analizate de „Adevărul”, reiese că de pensii mai mari de 10.000 de lei beneficiază, în prezent, doar cei 1.453 foşti angajaţi ai Aviaţiei Civile (10.865 lei) şi 3.801 de foşti magistraţii (18.225 lei).
  • Pensii medii lunare mai mari de 5.000 de lei încasează şi cei 850 de foşti consuli şi diplomaţi (5.533 lei, pensie majorată cu doar 2 lei) şi cei 605 foşti angajaţi ai Curţii de Conturi (7.745 lei, pensie micşorată cu 2 lei).
  • Pensia medie a celor 1.798 foşti grefieri şi alţi specialişti ai instanţelor şi parchetelor (alţii decât magistraţii) este de 4.261 lei (creştere cu 28 de lei, faţă de luna mai), cei 805 foşti parlamentari şi funcţionari din Parlament încasând în medie câte 4.467 lei (cu 16 lei mai mult decât în luna precedentă).
  • Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luna trecută că pensile speciale vor fi impozitate, însă proiectul de act normativ nu a fost încă supus dezbaterii publice.
  • Cea mai mare pensie este în prezent de 74.219 lei, în Argeş.

Citește și

EXCLUSIV! Banii nu i-au adus fericirea românului cu cea mai mare pensie

Ce pensii ridicole au artiștii noștri! Maria Dragomiroiu: «Cum să trăiesc cu banii ăștia»?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net