Mark Gitenstein: Alegerile din SUA se văd puțin diferit la mii de kiometri depărtare, poate puțin mai clar

Ultima actualizare:

"Este prima oară când eu și soția mea Libby nu ne aflăm în Statele Unite pentru a vota. Însă am reușit să votăm, pentru că în districtul Columbia se poate vota prin e-mail, este ceea ce am făcut și noi.Este, de asemnenea, prima oară în 30 de ani, când nu ma aflu în SUA pentru a participa la organizarea campaniei partidului democrat, deloc surprinzător pentru dumneavoastră", a declarat Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA la București a precizat că alegrile se văd diferit când ești la mii de kilometri distanță.

"Însă pentru mine este un privilegiu să pot petrece această noapte a alegerilor, aici, în România. Trebuie să spun că alegerile se văd puțin diferit la mii de kiometri depărtare și poate puțin mai clar decât din sufrageria noastră din Washington".

"Voi menționa și câteva aspecte care mi se par acum mult mai clar decât în urmă cu patru ani, și anume, colegiul de electori este un concept extrem de dificil de explicat și nu voi încerca să îl explic în această seară.

Un alt aspect evident, de aici de la distanță este suma mare de bani pe care o cheltuim pentru organizarea alegerilor. Am înțeles că anul acesta am cheltuit 6 miliarde de dolari.

În al treilea rând dacă sunteți români sau străini și urmăriți alegerile, și astfel de talk-show este greu să vă dați seama care este de fapt situația rezultatelor alegerilor. Însă aşa cum spunem noi în SUA, lucrurile sunt aşa cum sunt. Sunt mândru, iubesc politica de când am urmărit prima campanie electorală, în Alabama natală, când John F. Kennedy a fost ales preşedinte al SUA, în anii 1960. Şi atunci alegerile au fost foarte strânse, cu un impact uriaş asupra statului meu natal Alabama, iar rezultatul lor a schimbat istoria SUA şi a întregii lumi. Alegerile din această seară vor avea acelaşi impact şi nu vreau să-mi exprim preferinţa pentru o tabără sau alta", a spus Gitenstein.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net