Marți, 3 august, zi neagră pe șosele. 11 persoane au murit în accidente rutiere

Ultima actualizare:

    Un autoturism s-a ciocnit cu un autocamion, pe A1, la km 26. Din impact au rezultat șase victimeFoto: ISU Giurgiu
Un autoturism s-a ciocnit cu un autocamion, pe A1, la km 26. Din impact au rezultat șase victimeFoto: ISU Giurgiu

Zece misiuni de descarcerare și 11 morți. Acesta este bilanțul tragic al pompierilor, în urma intervențiilor la accidentele rutiere care au avut loc ieri, 3 august, zi neagră pe șoselele din România.

Marți, trei ceasuri rele. Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la zece accidente rutiere, pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.

În ciuda eforturilor salvatorilor, 11 persoane și-au pierdut viața, dintre care trei pe drumurile din Timiș și câte două în Brașov, Giurgiu, Ialomița și Arad.

Una dintre intervenții a avut loc pe A1, km 26, pe sensul de mers Pitești-București, în județul Giurgiu. Un autoturism s-a ciocnit cu un autocamion.

Impactul a fost atât de puternic, încât  patru persoane au ajuns la spital cu răni grave, iar alte două au murit pe loc.  

Marți, 3 august. Unde au avut loc accidentele rutiere

O altă misiune similară a avut loc în județul Timiș, unde salvatorii au intervenit la un accident rutier, produs între un  autotren și patru autoturisme, pe DJ 592, pe raza localității Albina.

Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat șapte victime.

Din nefericire, trei ocupanți ai autovehiculelor și-au pierdut viața, două persoane au fost asistate medical la fața locului, iar alte două persoane au fost transportate la spital.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care a fost implicate un tir și un autoturism.


    În accidentul produs pe DN2, în care a fost implicate un tir și un autoturism, au fost trei victimeFoto: ISU Ialomița
În accidentul produs pe DN2, în care a fost implicate un tir și un autoturism, au fost trei victimeFoto: ISU Ialomița

La locul accidentului s-au deplasat, de urgență, două mașini de descarcerare, care au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime.

În ciuda eforturilor depuse de pompieri, două persoane și-au pierdut viața din cauza leziunilor suferite, iar cea de-a treia victimă, un copil de 10 ani, a fost transportată la spital.

Marți, 3 august. Peste 1.200 de persoane au primit ajutor de la salvatorii SMURD

În afara acestor situații, în ultimele 24 de ore, 1.266 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (278 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (54 cazuri) și Cluj (51 cazuri).

Totodată, pompierii au stins 174 de incendii și au gestionat  209 misiuni de protecție a comunităților.

Marți, 3 august. 14 mesaje RO-ALERT

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (5) și un mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase, în județul Bacău.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net