Martor la un accident rutier în Vâlcea, un bărbat și-a lăsat prietenii în agonie și a plecat. A fost reținut de polițiști

Ultima actualizare:

    MAșina a fost găsită la 6 ore după accidentFoto: adevarul.ro
MAșina a fost găsită la 6 ore după accidentFoto: adevarul.ro

A băut împreună cu doi prieteni, apoi au pornit spre casă, îmbarcați în două mașini. Pe drum, una dintre ele, în care se aflau doi dintre ei, a făcut accident. Cel de-al treilea, în loc să oprească, și-a continuat drumul. Amicii lui au murit, iar a fost reținut pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Cunoscutul proverb ”Prietenul la nevoie se cunoaște” nu s-a aplicat și în cazul unui vâlcean care, deși a văzut cum mașina în care se aflau doi amici de-ai săi a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat, a ales să-și continue drumul. Nu s-a oprit nici o secundă să vadă care este starea pasagerilor și nici nu a sunat la 112 după ajutor. Ignoranța bărbatului, martor la accident, a dus la pierderea două vieți.

Accidentul s-a petrecut în satul Botorani din comuna Măciuca în noaptea de 13/14 martie, la o oră după miezul nopții, scrie adevarul.ro. Cu toate acestea, abia dimineaţa, în jurul orei 7:00, după şase ore de la eveniment, un localnic a sunat la 112. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au avut parte de imagini de groază: în apropierea autoturismului transformat într-un morman de fiare se afla cadavrul unei persoane care fusese proiectată prin parbriz, în urma impactului violent cu un copac din apropiere. În maşină, încarcerată, mai era o persoană. Nici una dintre cele două victime nu mai trăia când au ajuns salvatorii şi poliţiştii la faţa locului.       

Lăsați să moară pe marginea drumului     

Cercetările au stabilit faptul că în noaptea respectivă a mai existat o persoană care a asistat la accident. Potrivit unor surse, acesta era amic cu cei doi bărbaţi care au murit în accident – unul de 25 şi altul de 40 de ani - şi cu care ar fi mers la băut. Martorul circula în maşina din spatele celei care s-a răsturnat. ”Poliţiştii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Măciuca şi care în noaptea de 13/14 martie a.c., deşi ar fi luat la cunoştinţă de producerea evenimentului rutier, nu ar fi acordat ajutor victimelor, şi nici nu a anunţat organele abilitate de producerea accidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.


    Victimele erau decedateFoto: adevarul.ro
Victimele erau decedateFoto: adevarul.ro

După audieri, martorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Bărbatul urmează a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea de măsuri legale.

Caz similar, în urmă cu un an  

Anul trecut, la zece kilometri depărtare de accidentul din Măciuca, un tânăr de 18 ani a fost lăsat să moară tot de către  amici, pe marginea drumului. Accidentul s-a produs pe drumul ce leagă localităţile Măciuca şi Stăneşti. Şoferul conducea cu viteză, a pierdut controlul maşinii, care s-a izbit violent de un cap de pod. În autoturism erau cinci tineri, dintre care doar unul a suferit leziuni grave şi şi-a pierdut cunoştinţa, motiv pentru care amicii l-au abandonat în maşină, fără să ceară ajutorul autorităţilor, crezându-l mort. Ulterior, au încercat să-i păcălească pe anchetatori: cu ajutorul unei alte persoane, l-au mutat pe băiatul care era pasager, pe locul şoferului, ca să pară că el a fost cel care a provocat accidentul. În final, s-a aflat adevărul, iar cei implicaţi au fost reţinuţi.

Vinovații, trimiși în judecată

Ca şi în cazul Măciuca, accidentul a fost anunţat câteva ore mai târziu. Victima, deşi găsită în viaţă, nu a supravieţuit operaţiei. Șoferul a fost arestat, la vremea respectivă, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, precum şi ucidere din culpă, iar restul pasagerilor au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar. Ulterior, şoferul a stat în arestat la domiciliu, pentru ca, la finele anului trecut, să fie trimis în judecată în libertate, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă, alături de ceilalţi pasageri. În luna februarie a acestui an, a fost revocată şi măsura controlului judiciar. Cazul a intrat pe rolul instanţei, după mai multe tergiversări din partea celor acuzaţi, în urmă cu mai puţin de o săptămână, pe data de 12 martie.

Citește și: 

Tânăr de 18 ani, mort într-un accident cumplit în Vâlcea! În loc să sune la 112, prietenii l-au abandonat pe marginea drumului

Un șofer beat din Vâlcea și-a abandonat copiii în mașină după un accident. Cine i-a salvat pe micuți și unde a fost găsit bărbatul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net