Mărturia prietenului care i-a găsit pe soţii Maleon fără suflare: "Uşa era descuiată!"

Ultima actualizare:

    Anda şi Bogdan Maleon s-au sinucis în Ajunul CrăciunuluiFoto: arhivă personală
Anda şi Bogdan Maleon s-au sinucis în Ajunul CrăciunuluiFoto: arhivă personală

Moartea soţilor Bogdan şi Anda Maleon i-a îngrozit pe prietenii celor doi care nu se aşteaptau vreodată la un astfel de gest extrem în condiţiile în care prin ochii lor păreau o familie model. „Ziarul de Iaşi“ a vorbit cu un coleg al directorului Bibliotecii Universitare. Liviu Pilat i-a aşteptat pe Anda şi Bogdan la masa de Crăciun, aşa cum stabiliseră, şi s-a îngrijorat când a văzut că nu răspund la telefon. A mers acasă la prietenii lui şi a descoperit tragedia.

Despre moartea soţilor Anda şi Bogdan Maleon se vorbeşte peste tot în Iaşi. Erau oameni respectabili şi nimeni nu se aştepta ca ei să recurgă la un astfel de gest extrem.  Conf.dr. Liviu Pilat, profesor al Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, coleg şi prieten apropiat al soţilor Maleon, care au fost găsiţi morţi în locuinţa lor în ziua Crăciunului, a fost cel care i-a descoperit fără suflare şi s-a îngrozit. El a povestit pas cu pas cum s-a hotărât să meargă la casa celor doi.  

"Erau aşteptaţi să vină la noi la masă, că aşa stabilisem. De obicei veneau să ne întâlnim, familiile noastre erau prietene, aşa că, atunci când nu au mai dat niciun semn, am încercat să îi sunăm. Cum nu răspundea nimeni la telefon, am devenit îngrijoraţi, iar peste vreo oră am zis să trag o fugă pe la ei, să văd să nu se fi întâmplat ceva“, a declarat conf.dr. Liviu Pilat pentru Ziarul de Iaşi. Acesta povesteşte că a ajuns la casa soţilor Maleon, din cartierul Moara de Vânt, şi din exterior a văzut semne că ar fi cineva acasă, aşa că a sunat la sonerie, dar nu a răspuns nimeni. Totodată, profesorul a observat că încercând uşa, aceasta era descuiată.

„Era ca şi cum ar fi fost acasă. Mi s-a părut ciudat. Am vorbit la telefon cu soţia mea, şi ea mi-a dat ideea să caut un vecin şi să ne uităm împreună prin casă. Am găsit chiar vecinul de vizavi, care era chiar atunci la maşină. Am intrat în casă şi am început să luăm camerele la rând. Când am ajuns la etaj şi am mers în capăt, l-am văzut pe el atârnat. Am rămas şocat, şi am sunat atunci la 112“, a mai spus conf.dr. Liviu Pilat.

Acesta a adăugat că nu a observat nici el, în timp, vreun semn că lucrurile nu ar fi mers bine în familia Maleon. S-a întâlnit cu Bogdan Maleon chiar în miercurea dinaintea Crăciunului, la birou, cu patru zile înainte ca acesta să se sinucidă. "Nu se întâmplase nimic, chiar nimic, miercuri la birou am discutat, şi totul părea normal. La fel şi în familie, nu aveau doar planuri îndepărtate, ci planuri de activitate, legate de serviciu, şi erau o familie model. Era de admirat felul în care se înţelegeau, Bogdan era foarte grijuliu şi atent cu Anda, şi lucrurile astea le-am observat dintotdeauna, nu poţi să spui că se prefăceau. Sunt unele chestiuni care se pot mima, dar nici chiar aşa, să nu observi nimic, iar apoi să degenereze, nu se poate, nu există“, a încheiat conf.dr. Liviu Pilat pentru aceeaşi sursă.

Înmormântarea va avea loc joi (28 decembrie), de la ora 12, la Cimitirul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Iaşi.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net